نتیجه ی واگذاری مكالمات بین الملل به اپراتورها چیست؟
كمیاب آنلاین: با خروج سرویس مكالمات و ارائه خدمات مكالمات تلفنی بین الملل از انحصار زیرساخت و واگذاری آن به اپراتورهای ارتباطی و شركت های خصوصی، كاهش تصدی شركت ارتباطات زیرساخت انتظار می رود و افزایش درآمد اپراتورها را هم به دنبال خواهد داشت.
به گزارش كمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، هم اكنون شرایط در وضعیت مكالمات بین الملل اینگونه است كه اپراتورها ترافیك تلفنی را از مردم جمع آوری می كنند و به شركت ارتباطات زیرساخت تحویل می دهند كه به خارج حمل كند كه البته بنا به دلیلهای قانونی، این ترافیك حتما باید از مسیر زیرساخت عبور كند. اما درصورت قرارداد مستقیم اپراتورها با شركت های خارجی، می توان این واسطه را حذف نمود.
قبل از این صادق عباسی شاهكوه - مدیرعامل پیشین شركت ارتباطات زیرساخت - با اشاره به تصمیم برای رفع انحصار زیرساخت از مكالمات بین الملل اظهار كرده بود: وزیر ارتباطات برنامه ای اعلام نمود كه ما بخش ترافیك تلفنی بین المللی را در اختیار اپراتورها قرار دهیم. البته حالا هم قسمتی از این ترافیك در اختیار غیرزیرساخت و بخش خصوصی است اما با برنامه ی جدید بنا داریم تمامی این انتقال ترافیك را در اختیار اپراتورها قرار دهیم.
هزینه مكالمات خارجی كاهش می یابد؟
عباسی شاهكوه همین طور اظهار داشته بود: در مدلی كه ارائه دادیم و درصورتی كه تصویب آن نهایی و اجرایی شود، اپراتورها قرارداد را خودشان می بندند و هزینه و درآمد هم مربوط به خودشان می شود و تنها باید هزینه های مربوط به زیرساخت را پرداخت كنند تا ما ترافیكشان را عبور دهیم و دیگر درگیر قرارداد بین اپراتورهای داخلی و خارجی نباشیم.
اما این مساله چه تاثیری بر درآمد اپراتورها دارد؟ به هر حال شركت ارتباطات زیرساخت دولتی است و طرف مقابل، شركت های بخش خصوصی هستند و امكان دارد با انعطاف پذیری بیش تری كار كنند و قراردادهای بهتری با خارجی ها ببندند. در نتیجه اگر آنها بتوانند قیمت های مناسب تری بگیرند، امكان دارد بتوانند تخفیفی به مردم بدهند و درآمدی را كه قسمتی از آنرا به ما می دهند، خودشان كسب می كنند و متناسب با آن عمل كرده و احتمال دارد بتوانند بهتر كار كنند.
البته این مساله سال قبل مطرح شده بود اما شركت ارتباطات زیرساخت مشكلات مربوط به ارز و نوسانات آنرا علت تاخیر عنوان نمود، با این علت كه این مساله تا حد زیادی مربوط به مسائل ارزی هست، برای اینكه ترافیك خارجی پرداخت یا مبادلات ارزی دارد و امكان دارد بخش خصوصی را مقداری گرفتار مشكل كند؛ اما در نهایت گفته شد كه طرح نهایی آماده است كه اگر در كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به تصویب برسد، اجرایی می شود.
مكالمات بین الملل تا شهریور به بخش خصوصی واگذار می شود
در همین راستا بتازگی سجاد بنابی -نایب رئیس هیأت مدیره شركت ارتباطات زیرساخت- با تاكید بر زمینه سازی برای آزادسازی فعالیت های انحصاری كه در مجموعه زیرساخت وجود داشته، اظهار داشت: بر همین مبنا هم اكنون آزادسازی بحث مكالمات بین الملل را پیگیری می نماییم تا آنرا بطور كامل به اپراتورهای بخش خصوصی واگذار نماییم. یك مصوبه هم كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ابلاغ كرده است كه ما تا اختتام شهریورماه بطور كامل مكالمات بین الملل را به بخش خصوصی واگذار نماییم و شركت ارتباطات زیرساخت تنها نقش حاكمیتی داشته باشد كه این مسئله را الان بطور جدی دنبال می نماییم.
وی افزود: قبلاً مكالمات بین الملل بوسیله اپراتورها در اختیار شركت ارتباطات زیرساخت قرار می گرفت و زیرساخت آنرا تحویل شركت هایی كه در خارج از ایران با آنها قرارداد داشت می داد و بالعكس. این پروسه برمبنای ماموریت جدید مقرر است تغییر كند و زیرساخت فقط نقطه اتصال را برقرار كند و خود اپراتورها می توانند با شركت ها و اپراتورهای خارجی قرارداد ببندند و پروسه ارتباط را برقرار كنند. این مهم ترین مأموریتی است كه از سمت آقای وزیر بر عهده ما گذاشته شده است.
منبع: كمیاب آنلاین
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب