داغ ترینها: ....

بازار گوشی در خطر كمبود و گرانی

بازار گوشی در خطر كمبود و گرانی

کمیاب آنلاین: فعالان بازار با تاکید بر رشد واردات گوشیهای شیائومی در ماه های اخیر و برخورداری این محصولات از فناوری روز و در عین حال قیمت مناسب برای مصرف کننده، معتقدند که ممنوعیت واردات مدلهای پرمصرف، تعادل بازار را بهم می زند و مردم را از برخورداری از گوشیهای باکیفیت مطلوب و مقرون به صرفه محروم می کند.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، نشست «ممنوعیت واردات شیائومی، حمایت یا تضییع حقوق مصرف کننده» بصورت آنلاین اجرا شد. امیر اسحاقی -دبیر انجمن واردکنندگان موبایل- در این جلسه با اشاره به شرایط تحریمی در ایران و مشکلات واردات بیان کرد: هم اکنون ما در وضعیت تحریمی قرار داریم و بازرگانان با دور زدن تحریم ها و فشارهای گوناگون و صرف زمان و ارتباطات مختلف می کوشند کالای موبایل را از کشورهای مختلف تهیه و وارد کشور کنند. هر شرکت تولیدکننده موبایل هم استراتژی خودش را دارد، اما حالا به سبب تحریم ها، امکان ارتباط با این شرکتها وجود ندارد.
وی با اعلان اینکه گوشیهای شیائومی توسط شرکت های مختلفی تولید شده و چند دست چرخیده تا وارد ایران شدند و امکان ارتباط با تولیدکنندگان آنها نداریم، اضافه کرد: مشکل شماره های اضطراری تنها مربوط به برند شیائومی نیست، اما تا حالا با برندهای هوآوی و سامسونگ و حتی نوکیا، با برقراری ارتباط با شرکت ها، مشکلات را حل کردیم اما درباره شیائومی به سبب استفاده از قطعاتی که داخل دستگاهها استفاده می شود و عموما آمریکایی هستند، عمدتاً فروش این کالاها به ایران با تحریم روبه رو است، این امکان میسر نشده و مشکل حل نشده است.

شیائومی در کل دنیا مورد توجه قرار گرفته است
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل با اشاره به سهم قابل توجه برند شیائومی اظهار نمود: ما درباره کالایی صحبت می نماییم که به سبب کیفیت کالایی که تولید می کند و به روز و به صرفه است، در کل دنیا مورد تقاضا قرار گرفته و در بازار جهانی رشد چشم گیر برند شیائومی مشخص است. در ایران هم در دو سال اخیر از سهم بازار ۵ تا ۱۰ درصدی به سهم سالانه قریب به ۳۰ درصد رسیده و حتی در ماه خرداد هم نزدیک به ۴۰ درصد از سهم بازار بوده است. ما هم معتقدیم مصرف کننده ایرانی حق دارد که از این خدمات استفاده نماید و هم از امکان مقرون به صرفه بودن گوشیها بهره مند شوند.
اسحاقی اشاره کرد: در شرایطی که زمزمه های رفع تحریم وجود دارد و تا استقرار دولت جدید، شاید در ماه های آتی بتوان ارتباطات جدیدی برقرار کرده و مشکل را با شرکت های تولیدکننده شیائومی حل کرد. پیشنهادمان این بود که با راهکارهای مناسب، توقف واردات صورت نگیرد چون تبعات زیادی همچون افزایش قیمت دارد. الان مردم می توانند کالایی را با قیمت مناسب و مشخصات فنی مناسب دریافت نمایند که اگر بخواهند از برندهای دیگری دریافت نمایند، شاید مجبور باشند با ۳۰ درصد قیمت بالاتر بگیرند و هزینه بیشتری بدهند، و در شرایطی که در آستانه باز شدن مدارس هستیم، نظم بازار به هم می خورد.
وی ادامه داد: باید راهکاری در نظر گرفت که هم درخواست سازمان های دولتی حل شود و هم مردم بهره مند شوند. ما هم چند پیشنهاد مشخص داشتیم. برنامه داشتیم طی صحبت با اپراتورها که شماره گیری را دایورت کنند به شماره های اضطراری این مسائل حل شود، یا با اطلاع رسانی بوسیله خود دستگاهها هنگام فروش بتوانیم این اقدام را انجام دهیم و یا از ظرفیت سامانه همتا برای اطلاع رسانی به مصرف کننده استفاده نمائیم که آنها بدانند دستگاهشان با این روش می تواند شماره های اضطراری را شماره گیری کند.

شیائومی سهم بالایی در بازار ایران دارد
همین طور حسین غروی -رئیس انجمن واردکنندگان موبایل- با اشاره به ممنوعیت واردات برندهای مختلف گوشی بیان کرد: هم اکنون جلوی واردات همه محصولات شیائومی گرفته نشده، بلکه بیش از ۴۰ درصد از کل حجم واردات شیائومی گرفتار مشکل شده و این مشکل فقط مربوط به شیائومی نیست، ریل می، اوپو نوکیا هم گرفتار این مشکل هستند، اما شیائومی به سبب سهم بالای بازار، مورد توجه قرار گرفته است.
وی با تاکید بر رشد واردات شیائومی اظهار نمود: از شروع فروردین ماه تا خرداد، با رشد اقبال نسبت به شیائومی مواجه شدیم، در فروردین ماه ۱۴۰۰، بیش از ۹۷۸ هزار کالا وارد شده، در اردیبهشت ماه یک میلیون و ۳۱۰ هزار و در خرداد ماه یک میلیون و ۹۸۰ هزار گوشی برند شیائومی وارد کشور شده است. میزان مبلغی این کالاها بیش از ۲۲۵ میلیون دلار در فروردین، ۲۷۶ میلیون دلار در اردیبهشت و در در خرداد ۴۵۳ میلیون دلار واردات داشتیم. سهم فیچرفون (گوشی های غیرهوشند) از این مقدار، در حدود یک درصد است و بیشتر سهم مبلغی به گوشی هوشمند متعلق می باشد.
ارزش واردات شیائومی برای نخستین بار از سامسونگ پیشی گرفت
رییس انجمن واردکنندگان موبایل با اشاره به گوشیهای فعال شده در طول این مدت، افزود: در فروردین ماه ۹۲۱هزار گوشی، در اردبیهشت یک میلیون و ۳۷۰ هزار گوشی و در خرداد یک میلیون و ۶۴۰ هزار گوشی فعال گردیده است. همین طور واردات به تفکیک برند، از برند سامسونگ در اردیبهشت حدود ۶۸۱ هزار گوشی و در خرداد ۸۵۵ هزار گوشی وارد شده، از برند شیائومی ۳۸۹ هزار گوشی در اردیبهشت و در خرداد ۸۱۲ هزار گوشی وارد شده است. از برند اپل نیز ۴۹ هزار گوشی در اردیبهشت ماه و ۶۲ هزار در خرداد وارد شده است.
بگفته او از برند هوآوی هم ۱۳ هزار در اردیبهشت و ۹۰۰۰ در خرداد وارد شده است. این آمار نشان میدهد واردات شیائومی در کشور رشد داشته و در خرداد به ۸۱۲ هزار گوشی رسیده است. ماه گذشته ارزش شیائومی برای نخستین بار از سامسونگ پیشی گرفت و در خرداد بیش از ۴۵ درصد از ارزش واردات گوشیهای هوشمند مربوط به شیائومی بودر درحالی که سامسونگ ۳۵ درصد و سایر برندها یک درصد بازار را داشتند.
غروی با اعلان اینکه مدلهای دیگری هم مشمول این ممنوعیت شدند اما سهم بازار ناچیزی دارند و شیائومی سهم بازار بیشتری دارد، اضافه کرد: ما با برندهایی همچون سامسونگ، هوآوی و نوکیا برای حل این مشکل ارتباط برقرار کردیم اما با شیائومی به سبب عدم حضور در بازار ایران، بصورت غیررسمی مکاتبه می نماییم و در تعامل نیستیم. از طرفی واردات سامسونگ از نظر فراهم کردن گوشی در وضعیت خوبی نیست و اگر ممنوعیتی از نظر واردات برندهای دیگر ایجاد شود و بخصوص ممنوعیت واردات شیائومی با این سهم بازار، بازار را تحت تاثیر قرار می دهد و هم اصناف ما گرفتار مشکل می شوند و هم مصرف کننده ها و احتمال زیادی وجود دارد که تنظیم بازار به هم بخورد.
وی با تاکید بر امکان بروز کمبود کالا در صورت ادامه تان شدن شرایط ممنوعیت واردات، اظهار داشت: در بازار واژه ای تحت عنوان WSO وجود دارد و آمار تعداد کالاهایی که به مدت چند هفته در بازار باقی می ماند را نشان میدهد. ما هم اکنون برای برند شیائومی و سامسونگ که پرفروش ترین برندهای بازار ما هستند و مصرف کنندگان به آنها اقبال دارند، برای پنج هفته موجودی کالا داریم. اگر این ممنوعیت ها ادامه دار شود، نظم بازار به هم میخورد. در جایی که سامسونگ به عنواام سهم عمده بازار، موجودی کافی ندارد، اگر ممنوعیت از بابت ترخیص کالای گمرکی برندهای دیگر ادامه یابد، بازار مشکل پیدا می کند.

برای حل مشکل تماس با شماره های اضطراری، راهکارهایی ارائه شد
رضا قربانی -رئیس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل- با اعلان اینکه تماس با شماره های اضطراری موضوع مهمی است، اظهار داشت: برای حل این مشکل راهکارهایی ارائه شد، پیشنهاد ما این بود که بجای گرفتن شماره های اضطراری مثل ۱۱۰ بصورت مستقیم، پس از ۱۱۰ دکمه پلاس را شماره گیری کنند. اما کسی که در وضعیت بحرانی قرار می گیرد، شاید در لحظه بروز مشکل، این راه حل را نداند. بدین سبب پیشنهاد شد مثل آموزش رجیستری در ابتدا توسط سامانه همتا، روی جعبه گوشیها این راه حل نوشته شود و واردکننده ها به این کار ملزم شوند. اما این پیشنهاد و یا این که سامانه همتا موضوع را اطلاع رسانی کند، مورد توجه واقع نشد.
وی با اعلان اینکه نظر سازمان تنظیم مقررات این بود که پچی بنویسیم که با بهره گیری از آن این کار صورت گیرد، اظهار داشت: پچ یعنی برنامه ای روی گوشی نصب شود و این امکان را فراهم آورد که هنگام شماره گیری شماره های اضطراری توسط کاربر، بصورت خودکار شماره ها درست گرفته شده و ارتباط برقرار شود. اما این کار هم اکنون به سبب لایه های مختلف امنیتی و پردازنده های قوی گوشیها امکان پذیر نیست. بواسطه تحریم ها و این که امکان ارتباط با سولوشن کمپانی ها که نرم افزار این مدل گوشیها را می نویسند، نوشتن پچی که این تغییر جزئی را دهد، فراهم نیست.

عضو انجمن واردکنندگان موبایل افزود: ما فرض می نماییم این دسترسی داده شود، اما کدام مشتری قبول می کند که دستگاهش پیش از این که در اختیاریش قرار گیرد، باز شود و پچ نرم افزاری رویش نصب شود؟ از طرفی تلفن همراه یک وسیله شخصی است و امنیت آن جزو ارکان مهمست و نصب پچ روی تلفن از نظر حقوقی جرم شمرده می شود. برای اینکه اگر پچی را بدون اطلاع خریدار روی گوشی نصب کنید می تواند موجب هک شدن گوشی و موارد امنیتی و دسترسی به اطلاعات خصوصی شود. بدین سبب راه حل مورد تقاضای رگولاتوری در خصوص نصب پچ به سبب فنی و حقوقی، قابل انجام نیست.
قربانی اشاره کرد: البته ما پیگیر انجام این کار توسط شرکت های مادر هستیم و با آنها بصورت غیررسمی جلسه هم داشتیم. چون شیائومی هم در عین حال که نمیخواهد از بازار ایران محروم شود، اما از تحریم ها می ترسد. سهم شیائومی در بازار ایران از سه درصد در فروردین ۹۹ به ۴۰ درصد در خرداد ۱۴۰۰ رسیده و نمی خواهند بازار را از دست بدهند اما حاضر به همکاری مستقیم هم نیستند و ما باید ببینیم چه اقداماتی می توانیم انجام دهیم. اما درخواستمان از مراجع و مسئولان در ایران هم این است که در وزارت ارتباطات بوسیله زیرساخت و اپراتورها بستری را فراهم آورند که مصرف کننده از چند مدل تلفن همراه محبوب که مورد استقبال واقع شده و از یک تکنولوژی به روز و ارزان بی بهره نشود و مجبور شود با قیمت بالایی کالایی را که ممکنست کیفیت خیلی بالاتری هم نداشته باشد، خریداری کند.





منبع:

1400/04/31
14:35:37
1.7 / 5
1275
تگهای خبر: آموزش , آنلاین , اپراتور , اپل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(2)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
لینک دوستان كمیاب آنلاین