داغ ترینها: ....
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاكید كرد

نیم میلیون پورت فیبر نوری بزودی راه اندازی می شود

نیم میلیون پورت فیبر نوری بزودی راه اندازی می شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به راه اندازی نیم میلیون پورت فیبر نوری در سرتاسر کشور در ۱۰ روز آینده اظهار داشت:  تجهیزات لازم جهت راه اندازی سرویس فیبرنوری خانگی بین ۲ تا ۳ میلیون هزینه دارد و ما در حال پیگیری مدلی هستیم که این میزان هزینه از سمت شرکتهای بخش خصوصی به شکل اقساط و قرارداد بلندمدت دراختیار کاربران قرار گیرد.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، عیسی زارع پور در یک برنامه تلویزیونی درباره تکمیل شبکه ملی اطلاعات اظهار داشت: از تمام ظرفیت های وزارتخانه برای تحقق شبکه ملی اطلاعات استفاده خواهیم کرد. شورایی در وزارتخانه به نام شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات تشکیل شده است که هر هفته جلسات مختلف آن تشکیل می شود. ما مصوبات شورای راهبری شبکه ملی اطلاعات را در راس امور قرار داده ایم و برای تحقق شبکه ملی اطلاعات بیش از ۳۰۰ پروژه ریز و درشت طراحی نموده ایم که به شکل هفتگی پیشرفت آنها را رصد می نماییم.
وی با اعلان اینکه شبکه ملی اطلاعات برای نخستین مرتبه سال قبل در شورای عالی فضای مجازی تعریف و سند معماری آن تکمیل شد، اضافه کرد: ۵۳ تکلیف عمده بر عهده دستگهاه های مختلف و ۴۰ تکلیف بر عهده وزارت ارتباطات است که ما آنرا با تبدیل به پروژه های مختلف، اجرائی خواهیم کرد. شبکه ملی اطلاعات دو بال اصلی دارد. بال اول آن یک شبکه پرسرعت و باکیفیت در سراسر کشور است. افقی که برای ما دراین زمینه تعریف شده ۱۴۰۴ است؛ اما تلاش می نماییم هر مقداری که می توانیم این زمان را کوتاه تر نماییم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلان اینکه این که اگر بتوانیم مشکل این روزها یعنی سرعت اینترنت را که دغدغه خیلی از کاربران است، رفع نماییم، یک پروژه بسیار بزرگ است، اظهار داشت: ما به دنبال ایجاد شبکه پر سرعت مبتنی بر فیبرنوری هستیم. دسترسی به شبکه عموما در همه جای دنیا ازطریق اینترنت ثابت و همراه صورت می گیرد و در خیلی از کشورهای پیشرفته نسبت دسترسی ازطریق اینترنت ثابت بسیار بالاتر از اینترنت هم راه است، دلیل آن هم این است که اینترنت ثابت هم زیرساخت پایدارتری دارد و هم ارزان تر است و در کل، اینترنت همراه جهت استفاده روی گوشی در زمانی است که مردم درحال حرکت هستند، اما در کشور ما اینطور نیست.
تا اختتام دولت سیزدهم ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری ظرفیت ایجاد می کنیم
زارع پور با اعلان اینکه به دنبال این هستیم که تا اختتام دولت سیزدهم ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری ظرفیت ایجاد نماییم و در همه جای کشور کاربران به اینترنت پرسرعت و با کیفیت دسترسی داشته باشند، اضافه کرد: در ۱۰ روز آینده فاز اول این کار شروع می شود و آغاز به واگذاری اینترنت بر طبق فیبرنوری خواهیم کرد و نزدیک به نیم میلیون فیبرنوری در سراسر کشور آماده بهره برداری است. برنامه ما این است که با سرعت بسیار بیشتری با بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی و راهبری وزارت ارتباطات بتوانیم این کار را انجام دهیم.
وی اشاره کرد: راه اندازی فیبرنوری یک پروژه ۱۰ ساله است، اما ما تلاش می کننیم ظرف سه یا چهار سال این کار را انجام دهیم. این کار یک کار بزرگ و ملی است. و همه بخش های مختلف باید پای کار بیایند تا این کار محقق شود. در لایه بودجه ۱۴۰۱ هم زیرساخت هایی برای این پروژه در نظر گرفته شده است. باید نهضتی شبیه به نهضت گازکشی دراین زمینه در سراسر کشور راه بیفتد و همه دستگاهها پای کار بیایند تا این پروژه ملی صورت گیرد. این عزم اراده در دولت سیزدهم وجود دارد که این اتفاق بیفتد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار نمود: در حال حاضر اینترنت ثابت عموما ازطریق سیم مسی به مردم داده می شود و سیم مسی هم محدودیت سرعت دارد و نمی تواند تکنولوژی های جدیدی مانند VDSL یا فیبرنوری روی آن داده شود. تلاش ما این است که کل مسیر رسیدن اینترنت از مرکز مخابرات به در منازل فیبرنوری شود تا محدودیت سرعت برداشته شود. فیبرنوری، سرعت های چندصدمگابیتی و حتی چندگیگی دارد و با اجرای این پروژه، سرعت میانگین کشور که حدود چند مگابیت برثانیه است، به چند صد مگابیت هم خواهد رسید.
زارع پور با اشاره به هزینه های راه اندازی فیبر نوری نیز بیان کرد: تجهیزات لازم جهت راه اندازی سرویس فیبرنوری خانگی بین ۲ تا ۳ میلیون هزینه دارد و ما درحال پیگیری مدلی هستیم که این میزان هزینه از سمت شرکت های بخش خصوصی به شکل اقساط و قرارداد بلندمدت دراختیار کاربران قرار گیرد. اگر این اتفاق بیفتد زیرساخت توسعه خدمات الکترونیکی و انوع خدماتی که در کشور باید توسعه پیدا کند فراهم می شود.
ظرف سه سال، خدمات دولتی را بصورت الکترونیکی به مردم ارائه کنیم
وی با اعلان اینکه بال دوم شبکه ملی اطلاعات، بال خدمات است و روی این شبکه پرسرعت انواعی از خدمات مختلف برای مردم فراهم می شود، اضافه کرد: یکی از انواع این خدمات دولت الکترونیک است. یکی از وظایف مهم ما این است که ظرف سه سال آینده، خدمات دولتی را بصورت الکترونیکی به مردم ارائه نماییم و می خواهیم طعم شیرین فناوری را به مردم بچشانیم. ما حالا بر طبق فاکتورهای جهانی در تعداد خدمات الکترونیکی شده رتبه ۸۹ را در میان ۱۸۰ کشور جهان داریم. رتبه ما در شاخص میزان استفاده مردم از خدمات الکترونیکی نیز ۱۱۸ است که نشان میدهد وضعیت ما مطلوب نمی باشد و نیازمند کار پرفشاری هستیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در جلسه ۱۴بهمن شورای فناوری اطلاعات تصمیماتی گرفته شده است که بر طبق آن تا آخر سال ۱۴۰۱ دستگاه های اجرائی موظف شده اند، پنجره واحد را راه اندازی کنند. وزارت ارتباطات نیز موظف است تا اردیبهشت ماه فاز اول پنجره ملی هوشمند را راه اندازی کند. حسن راه اندازی این پنجره این است که مردم با یکبار احراز هویت به خدماتی که از طرف دولت ارائه می شود، دست پیدا خواهند کرد.
اپراتور کودک هفته آتی رونمایی می شود
زارع پور درباره برنامه های وزارت ارتباطات درباب ایمن سازی فضای مجازی مورد استفاده مردم بیان کرد: امروزه فناوری به زندگی مردم گره خورده است و نمی توان آنرا نادیده گرفت، اما اگر این فضا قاعده مند نباشد بطور قطع حقوق مردم ضایع می شود. در کشورهای پیشرفته قوانین مختلف برای صیانت از داده های شهروندان وجود دارد که خلا آن در کشور ما احساس می شود. برای حل این خلاء قانونی تلاش هایی در گذشته انجام شده و لایحه ای از جانب وزارت ارتباطات تقدیم هیأت دولت شده ولی پروسه تصویب آن بسیار طولانی شده است.
وی با اعلان اینکه می خواهیم با تشکیل کمیسیون علم، فناوری و هوشمندسازی در هیأت دولت، زیرساخت های حقوقی برای وضع قوانین در فضای مجازی را سرعت ببخشیم، اضافه کرد: کم کاری در حوزه صیانت از حقوق کودکان در فضای مجازی زیاد بوده است. حالا این موصوغ دغدغه ای جهانی است و تنها مختص به چارچوب های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نیست. مشکل فنی برای توسعه پلت فرم های مخصوص کودکان در کشور وجود ندارد، اما در مورد عدم استقبال از برخی پلت فرم های داخلی باید لطمه شناسی صورت گیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: برای رفع نگرانی خانواده ها درباب امنیت کودکان در فضای مجازی از شروع دولت سیزدهم کارگروه ویژه ای بین وزارت ارتباطات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همین طور سازمان صدا و سیما تشکیل شده است و زیرساخت هایی برای والدین فراهم گشته است. یکی از مهم ترین بخش های این زیرساخت اپراتور کودک است که هفته آتی رونمایی می شود. برنامه وزارت ارتباطات برای صیانت از حقوق کودکان در فضای مجازی هفته آتی به اطلاع عموم مردم می رسد.
ایران جزو ۱۰ کشوری است که فناوری پرتاب و ساخت ماهواره را دارد
زارع پور در مورد برنامه های توسعه صنعت فضایی کشور اظهار داشت: بیش از یک دهه است که با همت متخصصان صنعت فضایی کشورمان به جمع کشورهایی که هم فناوری ساخت ماهواره و هم پرتاب آنرا داریم پیوسته ایم. حالا جمهوری اسلامی ایرانی یکی از ۱۰ کشوری است که فناوری پرتاب و ساخت ماهواره را در اختیار دارد.
وی افزود: مرکزی که برنامه ریزی کلان صنعت فضایی را انجام می دهد شورای عالی فضایی کشور است که متأسفانه این شورا جلسه ای را در ۱۰ سال قبل تشکیل نداده بود. بعد از ۱۱ سال اولین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم با حضور رییس جمهوری و تمام نقش آفرینان صنعت فضایی در کشور برگزار و در آن جلسه برنامه یکساله صنعت فضایی کشور تصویب گردید.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلان اینکه یکی از مهم ترین مصوبات این جلسه تثبیت ارسال ماهواره به لایه لئو بود، اضافه کرد: برمبنای هدف گذاری که برای سال ۱۴۰۱ شده است می خواهیم ماهواره های حداقل ۱۰۰ کیلوگرمی را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار بدهیم. حالا در نزدیکی این هدف هستیم و در آخرین پرتابی که انجام شد، ماهواره ایرانی به ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری از سطح زمین رسید، البته به سرعت لازم نرسیدتا ماهواره در مدار قرار گیرد.
زارع پور با اعلان اینکه یکی از برنامه های مهم صنعت فضایی کشور طراحی منظومه های ماهواره ای بومی است که تلاش می نماییم به زودی این برنامه را محقق نماییم، اظهار داشت: وزارت ارتباطات در تلاش است تا در یک سال آینده ماهواره هایی که در صف پرتاب هستند به زودی به سمت مقصد مورد نظر پرتاب شوند. در همه کشورهای دنیا تثبیت یک ماهواره بر به ۱تا ۱۲ پرتاب احتیاج دارد و بعد از این تعداد پرتاب ماهواره بر به نقطه مطلوب می رسد. پرتاب اخیری که انجام شد ششمین یا هفتین پرتاب ماهواره بر تولید شده توسط دانشمندان ایرانی بود و در هر مقطعی موفقیت های قابل توجهی به دست آورده ایم.
صنعت فضایی یک صنعت اقتدارآفرین و کارآفرین است
وی افزود: موضوع بعدی که در برنامه یکساله به آن می پردازیم توسعه کاربردهای صنعت فضایی است. صنعت فضایی علاوه بر این که یک صنعت اقتدارآفرین است، حوزه ای کارآفرین است و در سراسر دنیا از کاربردهای این صنعت استفاده می شود. در حقیقت صنعت فضایی یکی از پیشرفته ترین صنایع در جهان است و کشوری که بتواند در این عرصه ورود کند و محصولاتی را عرضه نماید یعنی پیشرفتش چند برابر سایر کشورهای دنیاست. از جانب دیگر استانداردهای فضایی بسیار استاندارهای سخت گیرانه ای هستند و محصولی که این استاندارها را کسب می کند بطور قطع محصول بسیار باکیفیتی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اشاره کرد: سریرز صنعت فضایی می تواند سبب ارتقای صنایع دیگر کشور شود. به تعبیر مقام معظم رهبری «کشوری که می تواند ماهواره ای را با سرعت ۷.۵ کیلومتر بر ثانیه در مدار قرار دهد حتما می تواند مشکل خودروسازی را حل کند.» هم اکنون از چهار سامانه فضایی مختلف رونمایی شده که در بخش های مختلف می توان از پردازش تصاویری ماهواره ای برای ارتقای کیفیت خدمات نهادهای دولتی و خصوصی استفاده می نماید. ما توانسته ایم ماهواره و ماهواره بر بومی بسازیم و این تلاش باید با سرعت بیشتری جلو برود.
برنامه ریزی کردیم که در دولت سیزدهم به لایه ژئو برسیم
زارع پور اشاره کرد: در برنامه ۱۰ ساله ای که اخیراً روی آن کار می نماییم نگاه مشخصی برای رسیدن به لایه ژئو داریم. این لایه موقعیت بسیار راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران است و باید برای حفظ موقعیت هایی که در لایه لئو داریم تلاش نماییم. برنامه ریزی کردیم که در دولت سیزدهم به لایه ژئو برسیم البته رسیدن به این لایه کار سختی است و با دستور رییس جمهور برنامه ای هشت ساله برای آن پیش بینی شده است. در جلسه بعدی شورای عالی فضایی برنامه دستیابی به لایه ژئو در کوتاه مدت ارائه می شود.
وی افزود: برنامه جمهوری اسلامی این است که در صنعت فضایی به لایه ژئو دست پیدا نماییم. به دنبال این هستیم تا با همگرایی با تمام دستگاهها، مسیر رسیدن جمهوری اسلامی ایران به فناوری های تثبیت شده برای لایه های مختلف زمین را هموار نماییم. این کار را از لایه لئو شروع کردیم و سال بعد، سال تثبیت ماهواره در مدار لئو خواهد بود و برای لایه های دیگر نیز برنامه ریزی خواهیم کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در صنعت فضایی ما وضعیت خوبی داریم اما در ۱۰ سال قبل وقفه هایی رخ داده که باید آنرا جبران نماییم. در لایحه بودجه ۱۴۰۱ نسبت به سالهای قبل بودجه بهتری داریم. تمام ظرفیت های دولت سیزدهم پای کار آمده اند تا عقب ماندگی های گذشته را جبران نماییم و برنامه صنعت فضایی کشور را به سرعت پیش ببریم. در طول این مدت کوتاه، امید به فعالان صنعت فضایی بازگشته است و این نوید را می دهیم که با گسترش پروژه هایی که در دست اقدام داریم، متخصصان این حوزه به چرخه صنعت فضایی برگردند و در توسعه صنعت راهبردی کشور نقش آفرینی کنند.



1400/11/16
23:11:40
0.0 / 5
652
تگهای خبر: اپراتور , اجرا , ارتباطات و فناوری اطلاعات , الكترونیك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
لینک دوستان كمیاب آنلاین