داغ ترینها: ....

باکتری الکتریکی به کمک پاکسازی آلودگی های نفتی و مهار گاز متان می آید بعلاوه فیلم

باکتری الکتریکی به کمک پاکسازی آلودگی های نفتی و مهار گاز متان می آید بعلاوه فیلم

پژوهشگران درحال بررسی استفاده از موجوداتی به نام «باکتری سیمی» (cable bacteria) با خاصیت رسانایی جریان الکتریکی جهت کمک به پاکسازی محیط زیست و کاهش انتشار گاز آلاینده متان هستند.


دریافت 719 KB به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «ساینس نیوز»، یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی «ساریا مالکین» شیمی دان بیو-زمینی (biogeochemist ) در مرکز علوم محیط زیستی دانشگاه مریلند هر چند ماه یک دفعه برای نمونه برداری از گل و لای و بررسی میزان وفور این باکتری ها به یک خلیج کوچک متصل به اقیانوس اطلس در شرق آمریکا (Chesapeake Bay) می روند.
باکتری های الکتریکی یا سیمی، بدنی شبیه نخ دارند که نازک تر از موی انسان است و بوسیله آن می توانند جریان برق را منتقل کنند.




باکتری های سیمی از این قابلیت خود برای تاثیرگذاری بر ترکیبات شیمیایی محیط خود استفاده می نمایند. در حالی که برخی میکروب ها در این منطقه سولفید تولید می کنند، باکتری های سیمی آن مواد شیمیایی را می زدایند و از حرکت آنها به سمت بالا و سطح آب جلوگیری می کنند. باکتری های سیمی با این اقدام خود از ماهی ها، سخت پوستان (crustaceans) و سایر ارگانیسم های آب زی در مقابل ایجاد یک کابوس سمی محافظت می کنند.
«فیلیپ میسمان» شیمی دان بیو-زمینی از دانشگاه آنتورپ بلژیک می گوید: این باکتری ها به صورتی شبیه فرشتگان محافظ در این اکوسیستم های ساحلی هستند.
اکنون دانشمندان درحال بررسی هستند که این تارهای زنده الکتریکی ممکنست چه کاربردهای مفید دیگری داشته باشند.
بررسی های آزمایشگاهی نشان داده است که باکتری های سیمی می توانند از باکتری های مصرف کننده نفت خام هم حمایت کنند و بدین جهت پژوهشگران درحال بررسی این مساله هستند که چطور میتوان از رشد این باکتری ها برای مساعدت با پاکسازی آلودگی های نفتی بهره برد.




پژوهشگران همین طور نشان داده اند که این باکتری های سیمی می توانند به کاهش انتشار گاز آلاینده متان نیز کمک کنند.
باکتری های سیمی بدن های چندسلولی دارند که می تواند تا ۵ سانتی متر رشد کند و پژوهشگران می گویند بدن آنها از نیمه رساناهای موجود در وسایل الکترونیکی هم خاصیت رسانایی بیشتری دارد.




حدود یک دهه پیش برای نخستین بار یک گروه از دانشمندان باکتری های سیمی را در گِل و لای اعماق یک خلیج در کشور دانمارک پیدا کردند. از آن زمان تا حالا این موجودات در دستکم چهار قاره دنیا در دریاچه ها و محیط زیست های ساحلی مختلف نیز دیده شده اند.
ویژگی های منحصر به فرد باکتری سیمی به این موجود امکان می دهد در محیط هایی به زندگی خود ادامه دهد که بقا برای خیلی از ارگانیسم ها ناممکن است.
پژوهشگران اکنون در کوشش برای ابداع شیوه هایی بمنظور رشد دادن میدان باکتری های سیمی هستند تا بررسی نمایند که آیا امکان ارتقای تاثیر آنها بر فروسایی نفتی (oil degradation) وجود دارد؟
کمک به کاهش انتشار گاز بی رنگ و بوی متان نیز از دیگر زمینه های تحقیقات است. مزارع برنج (شالیزارها) یکی از منابع اصلی انتشار گاز متان است. میکروب های تولیدکننده متان در وضعیت زیستی مزارع برنج رشد و نمو می کنند.
میزان این میکروب های تولیدکننده متان تا حدی است که برآورد شده است مزارع برنج منبع انتشار ۱۱ درصد از متان در جهان هستند. اما باکتری های سیمی مزارع برنج را نیز دوست دارند.
در سال ۲۰۱۹، «وینسنت شولتس» میکروبیولوژیست در دانشگاه «آرتوس» (دانمارک) و همکاران او گزارش دادند که باکتری های سیمی می توانند در میان ریشه های گیاه برنج و چندین گونه گیاهان آبزی دیگر رشد کنند. محققان دریافتند که افزودن باکتری های سیمی سبب کاهش ۹۳ درصدی انتشار گاز متان شده است. این باکتری ها در جریان زدودن الکترون ها از سولفیدها، سولفات تولید می کنند که میکروب های دیگر آنها را مصرف می کنند.



منبع:

1401/05/15
20:22:27
0.0 / 5
686
تگهای خبر: آموزش , الكترونیك , تولید , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(2)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
لینک دوستان كمیاب آنلاین