داغ ترینها: ....
رئیس مركز ملی فضای مجازی:

لزوم ارتقاء آموزش و سواد عمومی فضای مجازی

لزوم ارتقاء آموزش و سواد عمومی فضای مجازی

به گزارش کمیاب آنلاین، رئیس مرکز ملی فضای مجازی اظهار داشت: هر چقدر بتوانیم آموزش و سواد عمومی فضای مجازی را ارتقاء داده و ابزارهای مورد نیاز در این زمینه را طراحی و تولید نماییم، امکان عرضه خدمات و محتوا توسط خود مردم را فراهم آورده ایم و حاکمیت باید مبانی فکری و ارزش های انقلاب اسلامی را در توسعه قالب ها و سکوهای بومی دنبال کند.



به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، سیدمحمدامین آقامیری – دبیر شورای عالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی- در نخستین شورای فضای مجازی استانی در تبریز با تأکید بر اهمیت گستره فضای مجازی در زندگی مردم بر شکاف بین نسلی تاکید کرد و اضافه کرد: نزدیک به ۳۲ میلیون نفر کاربر بازی های کامپیوتری داریم که این مهم نشانگر تفاوت دیدگاه نسلی و نوع سرگرمی در دهه های اخیر است.

وی با اشاره به فرصت های اجتماعی و اقتصادی فضای مجازی در بخش دولتی اشاره کرد: تحول دیجیتال در دو حوزه سازمانی و بخشی باید در کشور پیاده سازی شود که این می تواند با تسهیل ارائه خدمات و شفاف سازی عملکرد دستگاهها، فرصت ها و آثار اقتصادی و اجتماعی مطلوبی را به همراه داشته باشد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با تأکید بر نقش جدید مردم در رسانه های عصر فضای مجازی اضافه کرد: باتوجه به تفاوت شیوه تولید و انتشار محتوا در فضای مجازی به سبب تفاوت قالب ها و در آمیختگی قالب و محتوا، ما شاهد بازیگران با کارکردهای متنوع بصورت پراکنده و مردمی هستیم بدین سبب در صورتیکه این مساله در کشور به درستی تبیین و برنامه ریزی شود می توانیم تحول جدی در عرصه نرم افزارهای فرهنگی داشته باشیم.

آقامیری با اشاره به تغییر نقش مردم در عصر فضای مجازی از پذیرنده خدمت و مصرف کننده محتوا به ارائه دهنده خدمت و تولید کننده محتوا، مردم را بازیگران اصلی در حکمرانی فضای مجازی دانست و درباره ی نقش حاکمیت اضافه کرد: طراحی سکوهای بومی برمبنای ارزش های اسلامی و ایرانی از اولویت های ماست و برهمین اساس باید در عرصه سرویس و خدمات مبانی فکری حکمرانی کشور در قالب ها تجسد و تبلور یابد.

وی با اشاره به این که حکمرانی سکوها سیاست جهانی تمامی دولت هاست، اظهار داشت: هر چقدر بتوانیم آموزش و سواد عمومی فضای مجازی را ارتقا داده و ابزارهای مورد نیاز در این زمینه را طراحی و تولید نماییم، امکان ارائه خدمات و محتوا توسط خود مردم را فراهم آورده ایم و حاکمیت بایستی مبانی فکری و ارزش های انقلاب اسلامی را در توسعه قالب ها و سکوهای بومی دنبال کند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی نقش حکومت در حکمرانی فضای مجازی را زمینه سازی و تسهیل گری برای کنش های مردمی دانست و اظهار داشت: حکمرانی باید شامل نقش فرهنگ سازی، آموزش و ارائه زیرساخت مناسب باشد و تولید محتوا یک کنش مردمی است، بدین سبب باید هر استان بر طبق ظرفیت، نقاط قوت، خاصیت ها و فرهنگ بومی خود نهضت تولید محتوا بوجود آورد.

طبق اعلام مرکز ملی فضای مجازی، آقامیری با اشاره به موضوعات کلانی که در شورای عالی فضای مجازی برنامه ریزی شده است نقش شورای فضای مجازی استانها را برنامه ریزی بومی و محلی برمبنای سیاست های ملی دانست که بایستی در شوراهای استانی متناسب با ظرفیتهای استان، برنامه ریزی و اجرا شود. همین طور درباب رشد متوازن ابعاد فضای مجازی اعلام نمود: برنامه های استانی باید جامع، کامل و با مشارکت تمامی بخش های دولتی، خصوصی و فعالان و متخصصان این حوزه ترسیم شود تا ابعاد مختلف آن در زیرساخت، خدمات و محتوا متناسب با مزیت ها و ظرفیتهای استانی و بصورت متوازن رشد کند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی ستون پیشرفت کشور در فضای مجازی را نیز سرمایه انسانی کشور دانست و اضافه کرد: تربیت و حفظ سرمایه های انسانی در این زمینه بسیار حائز اهمیت بوده و در حقیقت نیروهای انسانی متخصص فضای مجازی ستون این فضا هستند.





منبع:

1402/04/25
13:00:31
0.0 / 5
480
تگهای خبر: آموزش , ابزار , اجرا , بازی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(1)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
لینک دوستان كمیاب آنلاین