داغ ترینها: ....
مسئول مركز تحقیقات و آینده پژوهی سازمان سراج:

هوش مصنوعی می تواند سبب تولید و انتشار اخبار جعلی شود

هوش مصنوعی می تواند سبب تولید و انتشار اخبار جعلی شود

به گزارش کمیاب آنلاین، مسئول مرکز تحقیقات و آینده پژوهی سازمان سراج با تأکید بر این که هوش مصنوعی می تواند سبب تولید اخبار جعلی شود، اظهار داشت: باید از فیک نیوزها تا جایی بترسیم که به جهان دروغین برسیم.



به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از مهر، سید سجاد شریعتی با اشاره به «نسبت هوش مصنوعی با فیک نیوز و تحولی که ایجاد می کند»، اظهار داشت: هر چیزی که به عنوان جنگ ترکیبی، فیک نیوز، هجوم رسانه ای و حتی رسانه و زیست بشری می شناسیم، با تحولاتی که در سال های آتی در هوش مصنوعی رخ می دهد، تغییر می کند و متحول می شود. وی ادامه داد: میزان تولید و توزیع خبر دروغ با هوش مصنوعی رشد تصاعدی می یابد. بدین سبب هرچه کنش ورزی می خواهیم، باید در عرصه هوش مصنوعی باشد تا موثر شود. شریعتی با تأکید بر این که ابتدا باید هوش مصنوعی را بشناسیم، اظهار داشت: هوش مصنوعی در سه نسل تعریف می شود. نسل اول هوش مصنوعی، هوش مصنوعی محاسباتی و منطقی است که از دهه ۶۰ شروع شد. این روند تا ۲۰۱۰ در همین حیطه وجود داشت. مسئول مرکز تحقیقات و آینده پژوهی سازمان سراج اضافه کرد: شکل بعدی هوش مصنوعی از ۲۰۱۰ شروع شد به خاطر تحول در داده ها و اینترنت رخ داد. وقتی کلان داده فراهم گردید، به نسل جدید منتقل شدیم. هر چند خیلی چیزها وجود دارد که هنوز لمس نکرده ایم. باید تعامل با ماشین را بشناسیم و زبان ماشین را درک نماییم و متوجه شویم چگونه حرف ما را می شنود و چگونه سوال نماییم که به ما پاسخ بدهند. وی نسل سوم هوش مصنوعی را AGI یا هوش مصنوعی عام توصیف کرد و اظهار داشت: در سراج به این نوع هوش، هوش مدبر یا عقل فعال می گوییم که می تواند بصورت انفرادی چیزها را یاد بگیرد، رشد کند، توسعه یابد و در آخر خود هوش را تولید نماید. دکتر شریعتی اظهار داشت: شبکه عصبی مصنوعی ماشین هایی هستند که مانند مغز انسان یاد می گیرند. مسئول مرکز تحقیقات و آینده پژوهی سازمان سراج با اشاره به مدل زبان های بزرگ، اظهار داشت: این مدل پردازش زبان های طبیعی دارد که بررسی می کند چگونه انسان ها کلمات را کنار هم قرار می دهند. دکتر شریعتی با بیان این که وقتی هوش مصنوعی روی اکوسیستم می نشیند، اتفاق اصلی رخ داده است، اظهار داشت: هوش مصنوعی می تواند بالای اکوسیستم دیجیتال بنشیند و اپلیکیشن های مختلف را عرضه نماید. وی به تشریح ۴ مسیر اصلی و کاربرد هوش مصنوعی در عرصه فیک نیوز پرداخت و اظهار داشت: دیپ فیک، اتاق پژواک، اتاق محتوا و دستکاری داده، پایه ۴ مسیر اصلی است. این چهار مسیر اصلی ترین مسیرهای مساهمت هوش در عرصه خبر جعلی و اطلاعات غلط است. هر کدام از این ابزارها می توانند به تنهایی موج های سایبری و رسانه ای را در امتداد تولید و انتشار اخبار دروغین ایجاد کنند.
مسئول مرکز تحقیقات و آینده پژوهی سازمان سراج اظهار داشت: باید از فیک نیوزها تا جایی بترسیم که به جهان دروغین برسیم و دروغ سراسر روابط انسانی را بگیرد.
وی اظهار داشت: برجسته ترین عملکرد دیپ فیک ها مقابل سیاستمداران و فضای سیاسی صورت می گیرد. اما بیشتر زمانی خطرناک تر می شود که به تولید فضای جعل و دروغ در جامعه وارد شود. در این صورت باید بترسیم که کلاهبرداری ها اتفاق بیفتد، فیلم بسازند و روابط انسان ها را تخریب کنند. وی با بیان این که برای مقابله با این چالش ها، باید به راه حل اندیشید، اظهار داشت: ما برای شناسایی و جلوگیری از اخبار جعلی، از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده می نماییم. ما می توانیم با تحلیل داده ها، محتوا، منبع و مخاطب اخبار، میزان صحت و اعتبار آنها را سنجیده و به مخاطبان اطلاع دهیم. ما همین طور می توانیم با آموزش و افزایش سواد فضای مجازی، مردم را قادر به تشخیص و انتقاد از اخبار جعلی نماییم.

1402/10/01
14:02:19
5.0 / 5
472
تگهای خبر: آموزش , ابزار , اپل , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
لینک دوستان كمیاب آنلاین