یك مقام مسول وزارت علوم خبر داد؛
تدوین آئین نامه کانون های دانایی ذیل پارک های علم و فناوری
به گزارش کمیاب آنلاین، مدیرکل دفتر سیاست گذاری امور فناوری وزارت علوم از تدوین آئین نامه کانون های دانایی ذیل پارک های علم و فناوری اطلاع داد.
به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از وزارت علوم، امید رضایی فر در مورد فناورانه اندیشیدن و احتیاج به آموزش این مهارت ها از دوران مدرسه و سنین پایین اظهار نمود: یکی از بزرگ ترین چالش های ما اینست که داشتن تفکر فناورانه و نوآورانه احتیاج به رشد و پرورش جدی دارد که گاها افراد بنا بر سیر زمانی و تجربی و فضایی که در آن قرار می گیرند می توانند از این منظر هم پرورش پیدا کنند. پس حتما برای فناورانه اندیشیدن، احتیاج به محیط کارآمد و فعال ساز هست، ضمن این که آموزش ها و راهبری ها و مسائل ویژه ای از این دست مورد نیاز است.
مدیرکل دفتر سیاست گذاری امور فناوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: هم از بعد نوآوری، هم از بعد فناوری و هم از لحاظ فرآیندهای مشارکتی بطور قطع نیاز داریم که از سنین از پایین مهارت در دانش آموزان و بعد در دانشجویان شکل بگیرد. یکی از موضوعات جدی مورد نیاز ما تغییرات ساختاری در نظامات تعلیم و تربیت است که در سه گانه نوآوری، فناوری و مشارکت باید رخ دهد.
رضایی فر اظهار داشت: کشورهای توسعه یافته بزرگترین برداشت و سرمایه گذاری خویش را در همین ساختار و در سنین پایین متمرکز کرده اند. انتظارات ما از سنین مختلف متفاوت می باشد، ولی وجود این دیدگاه منتهی به تولد جامعه فناور جوانتر می شود.
وی در مورد بورسیه رشته های فناوری و کارآفرینی اظهار داشت: بورس هایی وجود دارد، ولی آن چه به آن تاکید داریم اینست که بورس ها و حمایت ها باید در همه حوزه ها و رشته ها رسوخ کند.. البته شاید در یک رویکرد تخصصی نیاز داشته باشیم، بورس های مشخصی اعطا شود، اما مهم تر اینست که فناوری و نوآوری در همه حوزه ها وارد شود که از بورس هم مهم تر است. این نوع نگاه برگ برنده ای برای توسعه فناوری خواهد بود.
مدیرکل دفتر سیاست گذاری امور فناوری وزارت علوم تصریح کرد: بخشی از شاخه های فناوری وجود دارد که ضروری است با اعطای بورس های داخلی و خارجی نسبت به آنها کسب تخصص نماییم. این مجموعه ها از سوی سازمان امور دانشجویان احصا شده و افرادی که علاقه مند باشند را بورس می کنند و به خارج از کشور می فرستند.
رضایی فر در مورد فناوری های نرم و سیاست گذاری در این حوزه ها اظهار نمود: مهم ترین کاری که در این حوزه داشتیم دبیرخانه علوم انسانی و اجتماعی است که در پارک قم راه اندازی کرده ایم. ضمن این که ما در حوزه فناوری های نرم، پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی را داریم.
وی افزود: آئین نامه ای برای کانون های دانایی ذیل پارک های علم و فناوری آماده و نهایی می نماییم که بتواند باعث زمینه سازی و گفتمان و پیوست هایی شود که برای انواع فناوری های شناختی و نرم مورد نیاز است.
مدیرکل دفتر سیاست گذاری امور فناوری وزارت علوم در ادامه در مورد اتاق های فکر و آخرین فعالیتهای آن اظهار داشت: دور دوم کارکرد اتاق های فکر هم شروع شده و حدودا چندماهی است که جلسات دور دوم آن با اعضای جدید برگزار می گردد و خروجی های خوبی هم داشته است.
رضایی فر تصریح کرد: اتاق فکر ساختار غیرموظفی دارد و گاها بر مبنای دستورات یا سفارشات یا کارهایی که از جانب معاونت ها یا مراکز مختلف مطرح می شود، برای نظرسنجی یا احصای نظرات خبرگان این اتاق های فکر وارد عمل می شود بعنوان نمونه در مورد اغلب آئین نامه هایی که وزارت علوم می خواهد نهایی کند، پیشنهادات جدی از اتاق های فکر مطرح است. همینطور برای ایجاد مسیرهای تسهیل گری یا ظرفیت سازی جدید، از سمت اتاق های فکر پیشنهادات خوبی داشته ایم که باعث تکمیل و چکش کاری مبحث شده و به برنامه های اجرایی تبدیل گشته است. اتاق های فکر شاید رویکرد چندان خبری ندارد، اما کارکرد آنها بعنوان نظرات خبرگانی در بدنه وزارت خانه استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه اتاق های فکر آمادگی دارند تا برای سایر دستگاههای اجرایی هم در صورت اعلام نیاز فعالیت داشته باشند، اظهار داشت: مثلاً اگر مقرر است آئین نامه ای نوشته شود، اتاق های فکر می توانند پیشنهادات و اصلاحاتی را نسبت به مبحث مطرح شده اعلام کنند.
به گفته مدیرکل دفتر سیاست گذاری امور فناوری وزارت علوم؛ در این اتاق های فکر معمولاً اساتید و خبرگان حوزه های متعدد کاری از وزارت علوم و سایر دستگاههای اجرایی گرد هم جمع می شوند. حتی بخش خصوصی هم در این اتاق ها حضور دارند.
او در همین رابطه توضیح داد: در ساختار جدید تعداد اتاق های فکر به حدود ۲۰ اتاق رسیده است. اتاق های فکر پیشنهاداتی پیش دستانه هم دارند و از آنجاییکه کارکرد آنها در وزارت خانه است از راه معاونت ها و مراکز مرتبط پیشنهادات خویش را منعکس می کنند و گاها از این پیشنهادات استفاده هم شده است. ماهیت اتاق ها نیازمند زیرساخت های حمایتی بیشتر و اجرایی تکمیلی تر هستند تا قوت و سازمان یافتگی بیشتری پیدا کنند.
منبع: kamyabonline.com
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(1)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب