داغ ترینها: ....

کشف غذای مورد علاقه سیاه چاله ها

کشف غذای مورد علاقه سیاه چاله ها

کمیاب آنلاین: دنیای علم و تکنولوژی امروز شنبه 27 مرداد شاهد رخدادهای جالبی بود که این خبر به اختصار به آنها پرداخته است.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز با اخبار گوناگونی همراه بود. حالا در این گزارش به مرور خلاصه این اخبار می پردازیم.

دانشمندان غذای مورد علاقه سیاه چاله ها را کشف کردند

داده های جدید ستاره شناسان آمریکایی، ستاره ای را نشان می دهند که ازطریق یک سیاه چاله کلان جرم از هم پاشیده و خورده می شود. ستاره شناسان بعد از تماشای بلعیده شدن یک ستاره نزدیک به سیاه چاله های بزرگ و کوشش برای پیشبینی زمان غذا خوردن یک سیاه چاله موفق شده اند که گامی روبه جلو را در درک رفتار غذایی این حفره های کیهانی بردارند.

باتری هایی که از دانه شن هم کوچک تر هستند

مهندسان دانشگاه «ام آی تی» باتری هایی را طراحی نموده اند که کوچک تر از یک دانه شن هستند و می توانند به ربات های کوچک کمک کنند تا محیط خودرا حس کنند و به آن واکنش نشان دهند.

مغز ۳ نسخه از هر خاطره را ذخیره می کند

یک مطالعه جدید نشان داده است که مغز مانند یک سیستم کامپیوتری از سه مجموعه نورون مختلف برای ذخیره یک خاطره استفاده می نماید. این یافته می تواند روزی به کاهش خاطرات دردناک در افرادی که لطمه دیده اند کمک نماید.

انتشار لیست ۱۹گانه رنگ های نوظهور با کاربردهای صنعتی

برمبنای مطالعات انجام شده بر پتانسیل بازار رنگ های برپایه فناوری نانو در ایران لیستی از ۱۹ حوزه رنگ جدید با کاربرد در صنایع ساخت و ساز، لوازم خانگی، نفت و پتروشیمی استخراج شد.

کشف راز ترمیم نخاع قطع شده در گورخرماهی

ترمیم نخاع در گورخرماهی یک موضوع جالب است که پیش تر هم مشخص شده اما حالا دانشمندان نکاتی را درباره ی چگونگی کارکرد این مکانیسم کشف کرده اند.

جندق استان اصفهان با ۳ رخداد لرزه ای لرزید/ثبت ۳ زمین لرزه بزرگتر از ۴ در یک هفته

در هفته گذشته جندق استان اصفهان زمین لرزه هایی به بزرگای ۴.۱، ۳.۱ و ۲.۹ را تجربه نمود و در قطب آباد استان فارس زلزله ۴.۱ و در مسجدسلیمان استان خوزستان زلزله ای به بزرگای ۴.۱ رخ داد.

ماهواره های سنجش از دور چین به فضا پرتاب شدند

چین یک گام جدید را برای سنجش از راه دور برداشت. چین روز جمعه یک موشک «لانگ مارچ ۴بی»(Long March-4B) را به فضا پرتاب کرد تا گروه جدیدی از ماهواره های سنجش از دور را در مدار زمین قرار دهد.
صدای پای ابَر ماه آبی به گوش می رسد
ماه کامل بعدی که یک «ابَر ماه آبی» نیز خواهد بود در روز دوشنبه، ۱۹ اوت(۲۹ مرداد) از راه می رسد.
اهمیت محلی سازی هوش مصنوعی در کشورها
به عقیده تحلیل گران حوزه هوش مصنوعی محلی سازی هوش مصنوعی سبب تقویت نوآوری های داخلی کشورها می شود و در این حوزه سرمایه گذاری در مطالعه و توسعه و توسعه همکاریهای بین المللی و بومی از الزامات اساسی برای محلی سازی این فناوری است.
هوش مصنوعی گامی مؤثر برای رفع تبعیض ها
نماینده بخش علمی و دانشگاهی ایران اظهار داشت: استفاده از هوش مصنوعی و پلت فرم های برپایه فناوری های پیشرفته می تواند گامی مؤثر در راستای رفع تبعیض نژادی و ترویج برابری باشد.
کشف جرمی که از گرانش راه شیری فرار می کند
شهروند-دانشمندان ناسا جرم بسیار سریعی را کشف کرده اند که با سرعت یک میلیون مایل در ساعت حرکت می کند و از گرانش کهکشان راه شیری می گریزد.
«اسپیس ایکس» ۱۱۶ ماهواره را به فضا پرتاب کرد
شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) روز ۱۶ اوت یک ماموریت بزرگ را به فضا پرتاب کرد. بدین سان ۱۱۶ ماهواره متعلق به شرکتهای متفاوت به همراه یک موشک «فالکون ۹» راهی مدار زمین شدند.
کشف دارویی برای بازسازی بافت قلب بعد از حمله قلبی
یک مطالعه جدید داروهای امیدوارکننده ای را برای بازسازی بافت قلب بعد از حمله شناسایی کرده است. دانشمندان دریافتند که این داروها بطور مشابهی برای تقویت تولید کاردیومیوسیت عمل می کنند و این کار را بدون سمیت انجام می دهند که نشانه امیدوارکننده ای است.
یک هوش مصنوعی جدید می تواند متون ۱۰ هزار کلمه ای تولید کند
یکی از اشکالات عمده ای که مدلهای زبان بزرگ با آن مواجهند، طول خروجی متنی است که تولید می کنند. مدلهای زبانی فعلی ادعا می کنند که ورودی ها را تا ۱۰۰ هزار کلمه پردازش می کنند اما برای تولید خروجی هایی با طول متوسط ۲۰۰۰ کلمه با مشکلاتی مواجهند. اما حالا به نظر می آید یک مدل هوش مصنوعی جدید این قابلیت را ارتقا داده است.
بیم و امید نسبت به رونق دیپلماسی نخبگانی در دولت چهاردهم
مدیر بین الملل اندیشکده حکمرانی شریف با تکیه بر ضرورت حضور نخبگان در دیپلماسی کشور اظهار داشت: دستگاه دیپلماسی هر چقدر هم که بخواهد از ورود سایر بازیگران به دژ دیپلماسی جلوگیری نماید، در دنیای تغییریافته امروز گزینه دیگری جز راهبری، هماهنگ کنندگی، حمایت، تسهیل گری و همکاری با غیردولتی ها نخواهد یافت، در غیر این صورت با خودتحریمی، دست خودرا از ابزارهای ضروری دیپلماسی نوین تهی می کند و با کاهش راندمان بر هزینه های خود می افزاید.
رونمایی از پکیج کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیاء در کشور
یک شرکت دانش بنیان با حمایت ستاد توسعه فناوری های اتصال پذیری و ارتباطات معاونت علمی ریاست جمهوری از پکیج کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیاء با پروتکل لورا رونمایی نمود.




منبع:

1403/05/28
10:56:31
0.0 / 5
271
تگهای خبر: ابزار , اینترنت , باتری , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
لینک دوستان كمیاب آنلاین