داغ ترینها: ....

دسترسی آزمایشی 63 دانشگاه و مرکز تحقیقاتی به پایگاه های علمی با تسویه بدهی 20 میلیون دلاری

دسترسی آزمایشی 63 دانشگاه و مرکز تحقیقاتی به پایگاه های علمی با تسویه بدهی 20 میلیون دلاری

به گزارش کمیاب آنلاین، معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری میزان بدهی انباشته شده 11 ساله دانشگاه ها و مراکز تحقیقانی به پایگاه های اطلاعاتی را بالاتر از 20 میلیون دلار ذکر کرد و اظهار داشت: با پرداخت این بدهی از مسیرهای قانونی، دسترسی آزمایشی دو ماهه به 63 دانشگاه و مراکزی که از گذشته دسترسی داشتند، بوجود آمد.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر پیمان صالحی در جمع خبرنگاران با اشاره به بدهی های دانشگاه ها به پایگاه های علمی اظهار داشت: در یک دوره ای مسؤولان وزارت علوم دراین زمینه زحمات زیادی کشیدند و در آن زمان بانکهای اطلاعاتی بصورت کنسرسیومی خریداری می شد و برای این منظور دانشگاه ها قسمتی از منابع مالی آنرا برمبنای میزان دسترسی شان پرداخت می کردند و بخش دیگر آن از طرف وزارت علوم بوسیله ایرانداک پرداخت می شد.
وی ادامه داد: پس از تغییراتی که در نرخ ارز رخ داد، تعدادی از دانشگاه ها نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند، بدین جهت بدهی انباشته شده ۱۱ ساله بالاتر از ۲۰ میلیون دلار بوجود آمد. البته چند دوره پیش از مسؤولیت من توانسته بودند با تهیه منابعی، مبادرت به پرداخت قسمتی از این بدهی کنند، ولی به سبب ارتباطات بانکی و عدم توافق طرف مقابل، امکان پرداخت این بدهی ایجاد نشد.
صالحی با اعلان اینکه بیشترین ارتباط دانشگاه های ما با پایگاه های اطلاعاتی الزویر است، افزود: خوشبختانه رییس ایرانداک توانست از محلی که مقام معظم رهبری موافقت کردند و برمبنای آن مقرر شده بود که ۱۰ درصد از منابع صندوق توسعه ملی به پایگاه های علمی و ۹۰ درصد آن به تجهیزات تحقیقاتی اختصاص پیدا کند، از محل آن ۱۰ درصد، پس از مذاکرات پیچیده، این بدهی پرداخت گردید.
معاون پژوهشی وزیر علوم با تأکید بر این که قسمتی از این بدهی ها که بسیار قدیمی بودند، موافقت شد که این بدهی های قدیمی ایران، محاسبه نشود، اشاره کرد: در نهایت این بدهی از مسیر قانونی پرداخت گردید.
وی تصریح کرد: بر طبق این اقدام، دسترسی آزمایشی دو ماهه به ۶۳ دانشگاه و مرکزی که از گذشته دسترسی داشتند، داده شد و امیدواریم این مهلت را تمدید نماییم.
صالحی در پاسخ به این پرسش که برای ادامه دسترسی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی چه باید کرد؟ اظهار داشت: ما باید باردیگر وارد مذاکره شویم و برای سال ۲۰۲۵ میلادی باید قسمتی از این منابع را دانشگاه ها و پژوهشگاه ها پرداخت کنند.
وی با اعلان اینکه دراین زمینه درحال مذاکره با بخش های داخلی و هم خارجی هستیم، اضافه کرد: هم اکنون دسترسی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی آزمایشی است؛ چونکه تسویه حساب ما برای بدهی گذشته بوده است و باید برای سال جاری و سالهای بعد حق دسترسی ها خریداری شود.
بگفته صالحی، پرداخت حق دسترسی به پایگاه ها بطور معمول بصورت سالانه است.
معاون پژوهشی وزیر علوم درباب اثرات تحریم بر دسترسی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی به پایگاه های اطلاعاتی، اظهار داشت: هر دانشگاه و مرکز تحقیقاتی که حق دسترسی ها را بپردازد، به پایگاه ها دسترسی خواهد داشت. گاهی اوقات مراکز برمبنای حق دسترسی که می پردازند، به بانکهای اطلاعاتی دسترسی دارند؛ تعدادی از مراکز تمایل دارند به مقالات نیز دسترسی داشته باشند که در این حالت حق دسترسی متفاوت خواهد بود؛ این مساله به میزان حق دسترسی های هر مرکز بستگی دارد.
وی افزود: این تحریم ها چندان روی دسترسی پژوهشگران ما به حوزه های تحقیقاتی اثر نداشته است. چونکه به پایگاه هایی چون اسکوپوس، ساینس دایرکت (ScienceDirect) و سایر بانکهای اطلاعاتی دسترسی داریم و تا حالا به موردی برنخورده ایم که دسترسی ما را به تعدادی از موضوعات محدود کرده باشند.
صالحی اضافه کرد: با این اقدامات دسترسی ما به مدت دو ماه بصورت آزمایشی به پایگاه های اسکوپوس و الزویر ممکن شد. وقتی صحبت از اسکوپوس می شود از بانک اطلاعاتی ای سخن می گوییم که داده های همه حوزه ها در آن وجود دارد، ولی دسترسی ما به اصل مقاله نیست، چون برای این امر اعداد حق دسترسی متفاوت می باشد که باید تقویت شود و همین میزان دسترسی به پژوهشگران ما کمک می نماید که آسان تر به موضوعات مورد نظر دست یابند.



منبع:

1403/07/14
20:40:52
0.0 / 5
7
تگهای خبر: فناوری , مقاله
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
لینک دوستان كمیاب آنلاین