داغ ترینها: ....

دی اکسید کربن را میتوان به منبع غذایی تبدیل کرد

دی اکسید کربن را میتوان به منبع غذایی تبدیل کرد

به گزارش کمیاب آنلاین، باآنکه دی اکسید کربن امکان دارد منبع اصلی تغییرات آب وهوایی سیاره ما باشد اما می تواند به یک منبع حدودا بی حدوحصر از پروتئین، کربوهیدرات و چربی هم تبدیل گردد و غذای جمعیت روبه رشد کره زمین را فراهم آورد.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، با کاهش منابع پرارزش و بروز خطرات زیست محیطی، کاهش وابستگی به کشاورزی سنتی ضروری می شود. باآنکه کشاورزی مدرن برای تغذیه جمعیت جهان بسیار سودمند بوده اما این سیستم در مقابل خطرات فاجعه بار صدمه پذیر است و شیوه های ناپایدار کشاورزی به صورت غیرقابل انکاری روی کره زمین تاثیر گذاشته اند.
به نقل از ادونسد ساینس نیوز، «خوآن گارسیا مارتینز»(Juan García Martínez) مدیر پژوهشی سازمان غیرانتفاعی «اتحاد تغذیه زمین در بلایای طبیعی»(ALLFED) اظهار داشت: تبدیل مواد خام غیرخوراکی مانند کاه، چوب یا دی اکسید کربن به غذا این توانایی را دارد که نیازهای جمعیت جهان را به مواد مغذی و کالری تأمین کند و در عین حال، با کاهش وابستگی صرف به منابع کشاورزی، انعطاف پذیری عرضه جهانی غذا را افزایش دهد.
باآنکه مأموریت اصلی سازمان ALLFED تضمین امنیت غذایی در صورت بروز اختلالات در مقیاس بزرگ است اما مارتینز تاکید کرد که سیستم های غیرکشاورزی تولید مواد غذایی فراتر از سناریوهای بحران هم سودمند هستند. به عقیده مارتینز، آنها می توانند خطراتی را مانند محدودیت های تجاری، تخریب محیط زیست، آب وهوای ناملایم، تغییرات آب وهوایی، عوامل بیماری زا و آفات را به حداقل برسانند یا از بین ببرند.
وی ادامه داد: آنها می توانند به انعطاف پذیرتر شدن سیستم های غذایی پایدارتر، کاهش استفاده از زمین، کاهش مصرف آب و صید بی رویه کمک کنند و حتی در شرایط سخت تر مانند مأموریت های فضایی یا تلاشهای بشردوستانه به تهیه غذا بپردازند.
با عنایت به افزایش تعداد مردم روی کره زمین، کالری بیشتری هم مورد نیاز است که کشاورزی سنتی برای برآورده کردن آن با مشکل روبه رو می شود. مارتینز افزود: با افزایش جمعیت جهان، احتیاج به غذای پایدار و مغذی هم افزایش خواهد یافت و اینجاست که روش های تولید غیر کشاورزی و محیط بسته وارد می شوند.
اگر فناوری های غیر کشاورزی تولید مواد غذایی در مقیاس صنعتی اجرا شوند، می توانند بعنوان یک طرح پشتیبان قابل اعتماد در صورت شوک های آب وهوایی، تهدیدات زیست محیطی، اختلالات تجاری و سناریوهای بدتر مانند کاهش ناگهانی نور خورشید به علت زمستان آتشفشانی یا زمستان هسته ای عمل کنند. بعنوان مثال، چوب و بقایای گیاهی غیرقابل خوردن را میتوان به قند تبدیل کرد و نفت و ذغال سنگ را میتوان از راه فرآیندهای صنعتی که به خوبی تثبیت شده اند، به شکل چربی و پروتئین عرضه داد.
لزوما نیازی نیست که کارخانه ها از ابتدا ساخته شوند. کارخانه های کاغذ و پالایشگاه های نیشکر و ذرت برای صرفه جویی در زمان و هزینه می توانند تغییر کاربری دهند تا زیست توده گیاهی را به قند، چربی و پروتئین تبدیل کنند.
باآنکه دی اکسید کربن امکان دارد منبع اصلی تغییرات آب وهوایی سیاره باشد اما می تواند به یک منبع حدودا بی حدوحصر از پروتئین، کربوهیدرات و چربی هم تبدیل گردد که بدن برای رشد به آنها نیاز دارد. مارتینز تصریح کرد: امروزه شرکتهای پیشگامی وجود دارند که از دی اکسید کربن برای تولید پروتئین یا جایگزین کره باکیفیت بالا استفاده می نمایند و برخی هم آنرا برای تولید قند به کار می برند.
پروتئین ساخته شده از تخمیر گاز توسط میکروارگانیسم هایی مانند باکتری ها، مخمرها، جلبک ها و قارچ ها در حال افزایش می باشد و چندین شرکت از دی اکسید کربن برای تولید جایگزین های با کیفیت و پروتئین تک سلولی جایگزین سویا، لبنیات، گوشت و تخم مرغ استفاده می نمایند. شرکتهای دیگر روی تولید پروتئین تک سلولی از متان تمرکز کرده اند که یک گاز گلخانه ای قوی است.
این پودرهای پروتئین میکروبی را میتوان به نان، ماکارونی، گوشت و لبنیات گیاهی اضافه کرد یا بعنوان مکمل پروتئین مانند پودر آب پنیر مورد استفاده قرار داد اما هزینه یک مانع اصلی است. در هر حال، مارتینز اعتقاد دارد که شرایط تغییر خواهد نمود.
وی ادامه داد: سنگاپور هم اکنون در این بازی جلوتر است. در سنگاپور، پروتئین های ساخته شده از دی اکسید کربن تجاری سازی شده اند چونکه آنها به افزایش حاکمیت غذایی خود علاقه مند هستند و این کار راهی را برای به دست آوردن غذا از زمین بسیار محدود فراهم می آورد تا کاملا به صادرات مواد غذایی وابسته نباشند.
مارتینز افزود: باآنکه خیلی از این غذاها می توانند به میزان قابل توجهی انعطاف پذیری و پایداری مواد غذایی را بالا برند اما برای اطمینان از سودمند بودن آنها باید تحقیقات بیشتری در رابطه با تأثیرات آنها بر سلامتی، اثرات اقتصادی آنها بر کارگران کشاورزی و برقراری عدالت در فرآیندهای انتقال از غذاهای سنتی به صنعتی صورت گیرد که به نیروی کار کمتری نیاز دارند.
این پژوهش در «Trends in Food Science & Technology» به چاپ رسید.




منبع:

1403/07/24
09:11:09
0.0 / 5
273
تگهای خبر: اجرا , اختلال , بازی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
لینک دوستان كمیاب آنلاین