داغ ترینها: ....
بسته اخبار علم و فناوری

درمان یک زن نابینا توسط هوش مصنوعی

درمان یک زن نابینا توسط هوش مصنوعی

کمیاب آنلاین: به گزارش کمیاب آنلاین، دنیای علم و تکنولوژی امروز، ۲۱ آبان شاهد رخدادهای جالبی بود که این خبر به اختصار به آنها پرداخته است.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز با اخبار گوناگونی همراه بود. حالا در این گزارش به مرور خلاصه این اخبار می پردازیم.
چین نخستین نمونه های نیمه پنهان ماه را در اختیار دانشمندان قرار می دهد
آژانس فضایی چین سال جاری نخستین نمونه از دهانه آپولو واقع در نیمه پنهان ماه را به واسطه مأموریت چانگ ای ۶(Chang'e ۶) به زمین آورد و الان آنرا در اختیار جامعه علمی چین قرار می دهد. مأموریت «چانگ ای ۶» در ماه مه سال جاری پرتاب شد. این مأموریت پیچیده و چند فضاپیمایی ۵۳ روزه نمونه هایی از دهانه آپولو در سمت دور ماه را جمع آوری کرد و در اواخر ژوئن به زمین بازگشت. مرکز اکتشافات و مهندسی فضایی ماه(LESEC) تحت نظر اداره ملی فضایی چین(LESEC) اعلام نمود که از حالا بخش های کوچکی از این حدود ۱۹۳۵ گرم نمونه های جمع آوری شده برای کاربردهای داخلی در دسترس هستند و آخرین فرصت ارسال درخواست ها ۲۲ نوامبر است.
نفوذ ۳۰ میلیون دلاری کاتالیست های ایرانی در دنیا/ سایه سنگین تأمین مواد اولیه بر سر تولید محصولات استراتژیک
یکی از شرکتهای دانش بنیان پس از ۵ سال تلاش در حوزه صادرات، موفق شد ۱۳ نوع از کاتالیست های خویش را به بازارهای جهانی صادر کند؛ ولی همچنان سایه تحریم ها و متعاقبا تأمین مواد اولیه بر سر تولید محصولات استراتژیک سنگینی می کند. این شرکت دانش بنیان حوزه نفت و گاز بعنوان تولیدکننده انواع کاتالیست های مورد استفاده در صنایع پتروشیمی، پالایش نفت و فولاد کشور شناخته می شود که از جانب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بعنوان یکی از ۱۰ شرکت برتر دانش بنیان کشور به لحاظ پارامترهای رشد و توسعه، جذب نیروی انسانی و صادرات معرفی شده است؛ چون که این شرکت علاوه بر رفع نیاز صنایع کشور به کاتالیست، توانسته است با تشکیل نزدیک به ۷۰۰ شغل در کشور و ارزآوری به میزان ۲۵ میلیون دلار طی دو سال گذشته نقش ارزشمند ای در رفع سایه تحریم ها از کشور ایفا کند.
تولید گازوئیل زیستی از پسماند روغن های خوراکی
روغن پسماند که تنها در ۶۰ دقیقه به زیست دیزل یا گازوئیل زیستی تبدیل می شود، می تواند انرژی مورد نیاز برای همه انواع خودرو ها را تأمین کند. محققان متد جدیدی را برای تولید زیست دیزل از روغن پسماند ابداع نموده اند. این فرایند ساده به گرمای نسبتا ملایمی نیاز دارد و این پتانسیل را دارد که منبع سوخت جایگزینی برای بخش های عظیم صنعتی باشد. شیمیدانان همینطور ادعا کرده اند که این واکنش را میتوان در کمتر از یک ساعت در دمای کمتر از دمای لازم برای جوشاندن آب کامل کرد. این فرایند که توسط شیمیدانان دانشگاه کالیفرنیا سانتا کروز توسعه یافته است، روغن گیاهی استفاده شده را به زیست دیزل تبدیل می کند.
علمی که به جنگ و خرابی و برتری جویی برسد، علم انسانی نیست
فعالان عرصه ترویج علم اعتقاد دارند علمی که به جنگ و خرابی و برتری جویی برسد، علم انسانی نیست و زمانیکه علم، انسانی شود، در خدمت صلح و توسعه قرار می گیرد؛ ازاین رو انتخاب عنوان «روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه» آگاهانه صورت گرفته است. منیر همایونی، مدیر اجرایی کانون توسعه فرهنگی کودکان در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: این کانون با هدف ارتقای سطح دانش علمی کودکان و نوجوانان بوجود آمده است و در این خصوص بخصوص در مناطق دور افتاده مبادرت به تاسیس کتابخانه می نماییم. این کتابخانه ها پایگاهی برای ترویج علم و دانش و فرهنگ محسوب می شوند.
برپایی پاویون دانش بنیان های شناختی در نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد
ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی برای حضور شرکتهای دانش بنیان و فناور در نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی مشهد، مبادرت به راه اندازی پاویون کرده است. به منظور توسعه و رونق کسب و کار در اکوسیستم شناختی، عرضه دستاوردهای تحقیقاتی و تخصصی و تأمین نیازهای داخلی، ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی ریاست جمهوری، در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی مشهد «پاویون اختصاصی شناختی» را دایر می کند.
ساخت نانوپوشش ضدخزه برای صنعت قایقرانی
محققان موفق به ساخت نانوپوششی حاوی گرافن و زیست سازگار شدند که برای کاهش رشد خزه و میکروارگانیسم ها روی بدنه کشتی و قایق ها به کار می آید. شرکت سی آرایکس کوتینگز (CRX Coatings) از عرضه پوشش جدید گرافنی خود اطلاع داد که جهت استفاده در حوزه دریایی مناسب می باشد. این شرکت مستقر در تنسی متخصص در پوشش های گرافنی است که محصولی به نام X۲۱ Foul Release Bottom Pain را جهت استفاده در صنعت قایقرانی تولید کرده است.
آماده سازی «تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن» برای یافتن سیارات بیگانه
دانشمندان در «آزمایشگاه پیش رانش جت» ناسا با موفقیت یک مؤلفه مهم را در «تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن»(Roman Space Telescope) ادغام کردند. این مؤلفه معروف به «دستگاه تاج نگار رومن» برای مسدود کردن نور ستاره ها طراحی شده است و دانشمندان را قادر می سازد تا نور ضعیف سیارات فراتر از منظومه شمسی را تشخیص دهند. این موفقیت یک نقطه عطف مهم برای تلسکوپ فضایی نسل بعدی نانسی گریس رومن است که در حدود مه ۲۰۲۷ پرتاب خواهد شد. تلسکوپ رومن با میدان دید حداقل ۱۰۰ برابر بزرگ تر از میدان دید «تلسکوپ فضایی هابل»، جهت بررسی رازهای علمی در رابطه با انرژی تاریک، سیارات فراخورشیدی و اخترفیزیک فروسرخ آماده خواهد شد.
هوش مصنوعی یک زن نابینا را درمان کرد!
یکی از این دستاوردهای انقلابی، ترکیب هوش مصنوعی با جراحی لیزر است که اخیرا در کلینیک فوکوس در لندن انگلیس به دست آمده است. یک زن نابینای ۳۱ ساله پرتغالی به نام پاتریشیا گونسالوس(Patrícia Gonçalves) بینایی خویش را به لطف یک عمل جراحی لیزیک پیشگامانه با هوش مصنوعی به دست آورد. پاتریشیا نخستین فرد در بریتانیاست که این درمان پیشرفته را دریافت کرده است. این تکنیک ابداعی علاوه بر بازگرداندن بینایی، همینطور طبق گزارش ها این توانایی را دارد که مرزهای توانایی یک چشم عادی انسان را هم جابجا کند. بر طبق این گزارش، بینایی گونسالوس بعد از عمل جراحی حالا بهتر از دید طبیعی ۲۰/۲۰ است.
استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی وارد فاز عملیاتی شد
استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی با امضای تفاهمنامه همکاری بین پژوهشگاه فضایی ایران و سازمان ملی هوش مصنوعی وارد فاز عملیاتی شد. بر مبنای تفاهمنامه ای که روز گذشته به امضای حسن سالاریه، سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران و محمد سعید سرافراز، رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی ایران رسید، استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فضایی وارد فاز عملیاتی شد.
تشخیص سریع تر و ایمن تر مین ها با یک فناوری لیزری پیشرفته
محققان دانشگاه می سی سی پی به روشی سریع تر و کارآمدتر برای شناسایی مین های جنگی کاشته شده در زمین، دست یافته اند که وجود میلیونها مورد از آنها تبدیل به تهدیدی مرگبار برای مردم کشورهای جنگ زده در سراسر دنیا شده است. این فناوری پیشرفته از لیزر و ارتعاش صوتی برای تشخیص مین ها استفاده می نماید و پتانسیل نجات جان هزاران نفر در سال را دارد. فناوری لیزر به روز شده ی این تیم که ماه گذشته در کنفرانس اُپتیکا Optica در ژاپن عرضه شد، یک نقشه ارتعاشی از زمین را در لحظه برای شناسایی مین ها شکل می دهد. این فناوری به جای این که مجموعه ای از ۳۰ پرتو را در یک خط ارسال نماید، یک آرایه مستطیلی ۳۴ در ۲۳ از پرتوها بوجود می آورد تا منطقه بسیار بیشتری را پوشش دهد و مانند قبل، این لیزر جدید هم می تواند از روی یک وسیله نقلیه درحال حرکت با سرعت کمتر از ۱۰ مایل در ساعت(۱۶ کیلومتر در ساعت) کار کند که روند تشخیص را سریع تر می کند.
کشف یک کرم پلاستیک خوار در کنیا
یک کشف جدید هیجان انگیز در مبارزه با آلودگی پلاستیکی رخ داده است و آن یک لارو میل ورم(mealworm) است که پلی استیرن می خورد. این حشرات تازه کشف شده، به گروه کوچکی از حشرات ملحق می شوند که مشخص شده است قادر به نابودی پلاستیک آلوده کننده محیط هستند. البته این اولین باری است که یک گونه حشره بومی آفریقایی پیدا شده است که این کار را انجام می دهد. محققان دریافته اند لارو میل ورم کنیایی می تواند پلی استیرن را بجود و باکتری هایی را در روده خود دارد که به تجزیه این مواد کمک می نماید.
تولید نانو مکمل هایی برای پیشگیری و درمان آلزایمر/تولید کرم های شخصی سازی شده برای ترمیم زخم
محققان یکی از شرکتهای دانش بنیان در کنار تولید مکمل های دارویی برای جلوگیری از بروز بیماری آلزایمر، کرم های شخصی سازی شده برای ترمیم زخم های پوستی به تولید رساندند. دکتر ماریا بیهقی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان مستقر در پارک سلامت مشهد در گفتگو با ایسنا، در اینباره اظهار نمود: محصولاتی که در حوزه نانو به تولید رساندیم، دارویی برای پیشگیری و درمان آلزایمر است که این داروی مکمل به شکل آب نبات و آدامس تولید می شود.
«ال جی دیسپلی» از کشش پذیرترین نمایشگر رونمایی کرد
شرکت الکترونیکی کره ای «ال جی دیسپلی»(LG Display) که یکی از شرکتهای پیشرو جهان در تولید فناوری های نمایشگر است، از نمونه اولیه یک نمایشگر قابل انعطاف جدید رونمایی کرده که ابعاد آن می تواند تا ۵۰ درصد افزایش یابد. این خصوصیت سبب می شود که نمایشگر جدید به کشش پذیرترین نمایشگر در صنعت تبدیل گردد و رکورد پیشین ۲۰ درصد کشش را بیشتر از دو برابر نماید. قابلیت این فناوری کشش پذیر، فراتر از گسترش اندازه است، چونکه کاربر می تواند آنرا آزادانه بدون صدمه رساندن بچرخاند، باز کند و تا کند. این ویژگی، کاربردهای بسیاری را از لباس ها و فناوری های پوشیدنی گرفته تا پنل های قابل لمس خودرو به فناوری می دهد.
ارسال انرژی خورشیدی از فضا به ایسلند تا سال ۲۰۳۰
مقامات کشور ایسلند قصد دارند با کمک یک استارت آپ بریتانیایی، انرژی خورشیدی مبتنی بر فضا را تا سال ۲۰۳۰ به این کشور انتقال دهند. استارت آپ بریتانیایی اسپیس سولار(Space Solar) توافق نامه ای را با شرکت ایسلندی ریکیاویک انرژی(Reykjavik Energy) امضا نموده است که می تواند ایسلند را به نخستین کشوری تبدیل کند که برق تابیده شده از یک نیروگاه خورشیدی فضایی را دریافت می کند. این پروژه نمایشی ۳۰ مگاواتی مقرر است تا سال ۲۰۳۰ اجرایی شود.
شهاب سنگ جنجالیِ آسمان تگزاس، ماهواره استارلینک از آب درآمد
خیلی از مردم تگزاس شمالی شاهد یک گلوله آتشین در آسمان شب بودند و تصاویری از آن در شبکه های اجتماعی انتشار یافته است و باآنکه برخی تصور می کردند که با یک بارش شهابی مواجهند، این گلوله آتشین تنها یک ماهواره درحال سوختن بوده است. به قول جاناتان مک داول(Jonathan McDowell)، ستاره شناس و کارشناس زباله های مداری، این گلوله آتشین یک ماهواره اینترنتی استارلینک شرکت اسپیس ایکس بوده است که بخشی از مجموعه ای بود که در سال ۲۰۲۲ به فضا پرتاب شد.



منبع:

1403/08/22
09:17:36
0.0 / 5
282
تگهای خبر: اجرا , ال جی , الكترونیك , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
لینک دوستان كمیاب آنلاین