داغ ترینها: ....

نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت

نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت

به گزارش کمیاب آنلاین، رئیس فرهنگستان علوم اظهار داشت: در شرایط فعلی، نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت. برای اینکه مغزهای متفکر کشور بمانند باید تصمیمات قابل توجهی اتخاذ شود.



به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از فرهنگستان علوم، پانصد و پنجاه و هفتمین جلسه شورای علمی با حضور دکتر محمدرضا مخبردزفولی رئیس فرهنگستان علوم و دکتر افشین معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار گردید.
محمدرضا مخبردزفولی، رئیس فرهنگستان علوم، در نشست اخیر ضمن اشاره به اهمیت همکاری بین فرهنگستان و دیگر نهادهای علمی کشور، بر ضرورت تدوین برنامه های دقیق و پایدار برای لابراتوار های ملی تاکید کرد.
وی در این رابطه اظهار داشت: ما باید با همفکری و همکاری با دکتر افشین، توافقی برای ادامه این همکاری طراحی نماییم که به صورت مستمر ادامه یابد.
وی در ادامه به مبحث جذب و نگهداشت دانشمندان جوان اشاره نمود و اضافه کرد: در شرایط فعلی، نمی توان با دستمزدهای اندک دانشمندان برجسته را در کشور نگه داشت. برای اینکه مغزهای متفکر کشور در ایران بمانند و به توسعه علمی کمک کنند، باید تصمیمات قابل توجهی در این حوزه اتخاذ شود.
رئیس فرهنگستان علوم ضمن اشاره به مدلهای موفق در جهان، بخصوص موسسه ماکس پلانک، اظهار داشت: جریان های علمی جهانی بسمت پژوهش های بنیادی و طولانی مدت حرکت می کنند که امکان دارد نتیجه آنها در آینده به کاربردهای عملی تبدیل گردد. ایران هم باید چنین نگاهی را در لابراتوار های ملی دنبال کند.
وی همینطور بر لزوم بروزرسانی تجهیزات لابراتوار ها و آموزش تکنسین های مجرب تاکید کرد و اظهار داشت: برای موفقیت در این پروژه های ملی، باید تجهیزات به روز و کادر علمی و فنی متخصص فراهم نماییم. اگر این موارد به درستی صورت گیرد، می توانیم شاهد جذب تعداد زیادی از جوانان مستعد از داخل و خارج کشور باشیم.
رئیس فرهنگستان علوم در انتها ضمن تشکر از دکتر افشین برای حضور در این نشست، اضافه کرد: با تنظیم تفاهمنامه ای با ایشان، گامهای مؤثری در جهت پیشبرد این پروژه ها برداشته خواهد شد.
مخبردزفولی در قسمت دیگری از سخنانش به مشکلات اساسی در آموزش و پرورش کشور و کاهش اقبال به رشته های مهم کشور همچون گروه ریاضی اشاره نمود و بر ضرورت بازبینی در ساختار تحصیلی تاکید کرد.
وی در این حوزه اظهار داشت: به رغم تأکیدات فراوان بر جدیت در توجه به آموزش وپرورش، شاهد کاهش تمایل داوطلبان به رشته های علوم پایه هستیم. بعنوان مثال، تعداد داوطلبان کنکور گروه ریاضی تنها حدود ۱۴۵ هزار نفر است، در حالیکه داوطلبان گروه تجربی بیشتر از ۶۰۰ هزار نفر هستند.
رئیس فرهنگستان علوم همینطور به دو نگاه مختلف در مورد مسیر تحصیلی رشته های مختلف اشاره نمود و اضافه کرد: یکی از پیشنهادات اینست که برای رشته های علوم پایه همچون فیزیک، شیمی و ریاضی، مسیر مستقیم تا مقطع دکتری فراهم گردد. در مقابل، برخی دیگر اعتقاد دارند که رشته هایی مانند پزشکی و دندان پزشکی باید ابتدا در مقطع کارشناسی ادامه یابند و سپس وارد دوره های تخصصی شوند.
رئیس فرهنگستان علوم ضمن اشاره به این که این مسائل نمایانگر مشکلات دیرینه در نظام آموزشی و علمی کشور است، اظهار داشت: این چالش ها نیازمند تفکر جدی، شجاعت در تصمیم گیری و آزاداندیشی است. باید از تعصبات حرفه ای، صنفی و گروهی عبور نماییم تا بتوانیم تصمیمات متناسب با نیازهای قرن بیست ویکم اتخاذ نماییم.
وی در انتها ضمن ابراز آمادگی برای همکاری با معاونت علمی و استفاده از تجربیات این نهاد در حل مشکلات مورد اشاره، اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم با همفکری و هماهنگی، چاره هایی برای این چالش ها پیدا نماییم و گامهای مؤثری در جهت بهبود وضعیت آموزشی و علمی کشور برداریم.



1403/09/11
08:36:54
0.0 / 5
35
تگهای خبر: آموزش , پروژه , تخصص , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
لینک دوستان كمیاب آنلاین