داغ ترینها: ....

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می کند!

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می کند!

کمیاب آنلاین: گاهی اوقات مغز را پیچیده ترین ماشین شناخته شده در جهان می نامند. اما پژوهشگران دریافته اند که مغز ما اطلاعات را با سرعت بسیار پایین 10 بیت بر ثانیه پردازش می کند.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، انسان ها ترجیح می دهند این حس را داشته باشند که افکار و احساسات درونی آنها بسیار غنی تر از آن چیزی است که می توانند در لحظه بیان کنند. ایلان ماسک علنا در مورد این «مشکل پهنای باند» صحبت کرده است. او این مساله را در پادکست جو روگان توصیف کرد. این مساله آنقدر ماسک را آزار می دهد که در حقیقت یکی از اهداف بلندمدت خودرا ایجاد رابطی قرار داده است که به مغز انسان اجازه می دهد مستقیماً با کامپیوتر ارتباط برقرار کند، بدون آنکه سرعت کم صحبت کردن یا نوشتن مانع آن شود.
به نقل از ساینتیفیک امریکن، اما اگر ماسک موفق می شد، احتمالاً ناامید می شد. برمبنای تحقیقات جدید انتشار یافته در Neuron، انسان ها با سرعت ثابت و بسیار آهسته ی حدود ۱۰ بیت در ثانیه فکر می کنند، به یاد می آورند، تصمیم می گیرند و چیزها را با این سرعت تصور می کنند. در مقابل، سیستم های حسی انسان، داده ها را با سرعت حدود یک میلیارد بیت در ثانیه جمع آوری می کند. این پارادوکس زیستی که در مقاله جدید مورد توجه قرار گرفته است، احتمالاً به ایجاد این احساس ناصحیح کمک می نماید که ذهن ما می تواند بطور همزمان درگیر افکار به ظاهر نامحدود شود. این پدیده ای است که نویسندگان مطالعه آنرا «توهم ماسک» می دانند.
مارکوس مایستر(Markus Meister)، یکی از نویسندگان این مطالعه، عصب شناس در موسسه فناوری کالیفرنیا، می گوید: مغز انسان بسیار کمتر از آن چیزی که ما فکر می نماییم تأثیرگذار است. وقتی صحبت از تصمیم گیری می شود، بسیار کندتر است و به طرز مضحکی کندتر از دستگاه هایی است که با آنها تعامل داریم.
مایستر و یکی از نویسندگان جییو ژنگ(Jieyu Zheng)، کاندیدای دکترای نوروبیولوژی در کلتک، همین طور در مقاله خود تاکید می کنند که مغز ما تنها می تواند یک کار را به آرامی در یک زمان انجام دهد. بگفته مایستر، حتی اگر ماسک بتواند مغز خودرا به کامپیوتر متصل کند، باز هم نمی تواند سریع تر با آن ارتباط برقرار کند.
تحقیقات جدید بر پایه دهه ها مطالعات روان شناسی استوار است که نشان میدهد انسان ها بطور انتخابی تنها بخش کوچکی از اطلاعات را از تجربیات حسی خود درک می کنند. مایستر می گوید: ما فقط می توانیم به موارد زیادی دقت کنیم، و این همان چیزی است که به تجربه آگاهانه ما تبدیل می شود و وارد حافظه می شود. او ادامه می دهد که آن چه در مطالعات گذشته گم شده است، «هرگونه حس اعداد» است. او و ژنگ مقاله مروری جدید خودرا برای پر کردن این شکاف انجام دادند.
مایستر و ژنگ داده های مطالعات در حوزه های مختلف همچون روانشناسی، علوم اعصاب، فناوری و عملکرد انسانی را گردآوری کردند. آنها از این داده های مختلف از سرعت پردازش تک نورون ها گرفته تا توانایی های شناختی قهرمانان حافظه برای انجام خیلی از محاسبات خود استفاده کردند تا بتوانند در مطالعات مقایسه انجام دهند.
آنها بر طبق تحقیقاتی که نزدیک به یک قرن را در بر می گیرد، دریافتند که شناخت انسان بطور مکرر بین پنج تا ۲۰ بیت در ثانیه کار می کند، با رقم تخمینی حدود ۱۰ بیت در ثانیه. ژنگ می گوید: این عدد بسیار اعجاب انگیز بود. او می افزاید، بر طبق این یافته، او و مایستر همین طور محاسبه کردند که کل اطلاعاتی که یک فرد می تواند در طول عمر خود بیاموزد، می تواند به آسانی در یک یواس بی فلش درایو قرار بگیرد.
از طرف دیگر، نویسندگان دریافتند که سیستم های حسی انسان مانند بینایی، بویایی و صدا بسیار سریع تر عمل می کنند و حدود ۱۰۰ میلیون برابر نسبت به شناخت سریع تر هستند. مایستر می گوید: وقتی این اعداد را کنار هم می گذارید، متوجه می شوید این شکاف بزرگ وجود دارد. این پارادوکس، فرصت های جالب جدیدی برای علم به وجود می آورد تا تحقیقات را به شکلی متفاوت سازماندهی کند.
اطلاعات غنی که توسط حواس ما منتقل می شود نیز به این تصور ناصحیح کمک می نماید. مایستر می گوید که وقتی از مردم خواسته می شود آن چه را که خارج از مرکز دیدشان است، توصیف کنند، «به سختی چیزی را تشخیص می دادند». از آنجا که چشمان ما توانایی تمرکز بر هر جزئیاتی را در اطراف خود دارد، ذهن ما این توهم را به ما القا می کند که این موارد همیشه بطور همزمان وجود دارند، حتی اگر در حقیقت برای ثبت آنها باید روی جزییات بصری خاصی تمرکز نماییم. پدیده مشابهی با توانایی ذهنی رخ می دهد. مایستر می گوید: اصولاً، ما می توانیم افکار مختلف زیادی داشته باشیم و شناخت خودرا به روش های مختلف هدایت نماییم، اما در عمل، در هر لحظه فقط می توانیم یک فکر داشته باشیم.
نویسندگان می نویسند که یافته ها سوالاتی را در خیلی از حوزه ها، از تکامل و فناوری گرفته تا مقایسه بین گونه ها، به وجود می آورد.
یکی از سؤالاتی که مایستر و ژنگ در مورد آن بسیار کنجکاو هستند، این است که چرا قشر جلوی مغز که تصور می شود مقر کنترل شخصیت و رفتار است، میلیاردها نورون را در خود جای داده و در عین حال توانایی تصمیم گیری ثابتی دارد که اطلاعات را تنها با ۱۰ بیت در ثانیه پردازش می کند. نویسندگان گمان می کنند که پاسخ ممکنست با نیاز مغز به تعویض مکرر وظایف و ادغام اطلاعات در مدارهای مختلف ارتباط داشته باشد. اما برای آزمایش این فرضیه به مطالعات رفتاری پیچیده تری نیاز است.
مایستر می گوید، یکی دیگر از سؤالات مهم بی پاسخ این است که چرا مغز انسان می تواند تنها یک کار را در یک زمان انجام دهد. او می گوید: اگر می توانستیم ۱۰۰۰ فکر بطور موازی داشته باشیم، هر کدام با سرعت ۱۰ بیت در ثانیه، اختلاف چندان نخواهد بود. این که چرا انسان ها قادر به انجام این کار نیستند، یک راز عمیق است که تقریباً هیچ چیز در مورد آن شناخته نشده است.



1403/10/02
10:17:53
0.0 / 5
9
تگهای خبر: دستگاه , سیستم , فناوری , مقاله
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
لینک دوستان كمیاب آنلاین