افزایش دما می تواند فعالیت مغزی کودکان را تغییر دهد
کمیاب آنلاین: به گزارش کمیاب آنلاین، تحقیقات جدید هلندی نشان داده است که افزایش دمای کره زمین فقط سیاره ما را تغییر نمی دهد، بلکه امکان دارد مغز درحال رشد کودکان ما را هم تغییر دهد.
به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، دانشمندان کشف کرده اند که قرار گرفتن در معرض دمای بالا بر عملکرد مغز در سنین قبل از نوجوانی تأثیر می گذارد و به صورت بالقوه توضیح می دهد که چرا امواج گرما با افزایش مراجعه به اورژانس های سلامت روان در بین جوانان مرتبط می باشد.
به نقل از اس اف، در سال ۲۰۲۴، زمین گرم ترین سال ثبت شده خویش را تجربه نمود و پیش بینی می شود که دمای جهانی در خلال پنج سال به ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح پیش از صنعتی شدن برسد. با تشدید تغییرات اقلیمی، درک اثرات آن بر سلامت انسان خصوصاً برای جمعیت های صدمه پذیر مانند کودکان ضروری تر می شود.
تاثیر گرما بر مغزهای جوان
تا به حال، ما می دانستیم که دمای شدید با رویدادهای حاد سلامت روان در جمعیت های جوان مرتبط می باشد و بازدید از اتاق های اورژانس در طول موج های گرما برای شرایطی از اختلالات سازگاری گرفته تا اضطراب و صدمه رسانی به خود بیشتر می شود. آنچه که ما متوجه نشدیم، اینست که چرا این اتفاق می افتد. این مطالعه نخستین شواهد نوروبیولوژیکی را عرضه می دهد که نشان میدهد چگونه دما به صورت مستقیم بر عملکرد مغز در کودکان تاثیر می گذارد.
تعدادی از محققان در روتردام، ۲۲۲۹ کودک ۹ تا ۱۲ ساله را مورد بررسی قرار دادند و نشان دادند که دمای بالاتر در طول هفته پیش از تصویربرداری مغز با کاهش اتصال در شبکه های مغزی کلیدی مرتبط می باشد. این یافته ها نخستین شواهد نوروبیولوژیکی را عرضه می دهد که چگونه دما به صورت مستقیم بر عملکرد مغز در کودکان تأثیر می گذارد.
اسکن مغز نشان داد که قرار گرفتن در معرض گرما به طور دقیقتر بر سه شبکه مهم مغز تأثیر می گذارد:
شبکه جداری داخلی که به ادغام اطلاعات در مورد بدن و فضای اطراف ما کمک کرده و سبب افزایش خودآگاهی و چشم انداز می شود.
شبکه برجسته که محرک های مهم را تشخیص می دهد و به تنظیم احساسات کمک می نماید. تحقیقات ارتباط کمتر در این شبکه را با افزایش افکار خودکشی در نوجوانان دچار افسردگی مرتبط دانسته است.
هیپوکامپ، برای یادگیری و حافظه لازم است و همینطور به بدن کمک می نماید به عوامل استرس زا پاسخ دهد و سیستم های پاسخ به استرس را تنظیم می کند.
اثر دما روز پیش از اسکن مغز قوی ترین بود و به تدریج در ایام قبل تر کاهش می یافت که نشان دهنده تاثیر نسبتا فوری اما موقت قرار گرفتن در معرض گرما است.
تغییرات آب و هوا و سلامت روان
تاثیری که در هر دو فصل سرد و گرم وجود داشت، بسیار نگران کننده بود که نشان میدهد هم دمای بالای مطلق و هم دمای بالای خارج از فصل بر مغز تاثیر می گذارند. این با یافته های قبلی در مورد دما و رویدادهای حاد سلامت روان مطابقت دارد.
یافته های مربوط به شبکه برجسته نگرانی های خاصی را باتوجه به ارتباط ثابت آن با افکار خودکشی به وجود می آورد. محققان پیشنهاد می کنند که کاهش اتصال عملکردی در این شبکه ممکنست تا حدی ارتباط بین دمای بالا و میزان خودکشی را که در مطالعات قبلی مستند شده بود، توضیح دهد.
چندین مکانیسم می تواند این نتایج را توضیح دهد. از دست دادن آب بدن یکی از احتمالات است. کودکان در برخورد با گرما سریعتر از بزرگسالان مایعات بدن خویش را از دست می دهند. اختلال خواب ناشی از دمای بالای شب هم می تواند نقش داشته باشد، چونکه محرومیت از خواب بر اتصال در شبکه برجسته تاثیر می گذارد.
محافظت از ذهن های جوان در دنیای گرم
از دیدگاه بهداشت عمومی، این یافته ها که در مجله آکادمی روانپزشکی کودکان و نوجوانان آمریکا انتشار یافته است، اهمیت صیانت از کودکان در مقابل گرمای بیش از اندازه را نشان میدهد. با گرمتر شدن تابستان ها و افزایش امواج گرما، دسترسی بهتر به منابع خنک کننده، برنامه های کمک انرژی و افزایش فضاهای سبز ممکنست برای صیانت از رفاه شناختی و عاطفی حیاتی باشد.
برای والدین و مربیان، این پژوهش نشان دهنده آن است که در هوای گرم باید توجه بیشتری به کودکان داشته باشند. اطمینان از هیدراتاسیون مناسب، خواب کافی و دسترسی به محیط های خنک ممکنست به کاهش این اثرات عصبی کمک نماید.
تغییرات مغزی مشاهده شده در دماهایی رخ داده است که بسیاری آنرا گرم، اما نه شدید درنظر می گیرند. این نشان میدهد که حتی گرمای متوسط می تواند بر عملکرد مغز در ذهن های درحال رشد تاثیر بگذارد.
همانطور که محققان خاطرنشان می کنند، سیاستهای بهداشت عمومی با هدف صیانت از کودکان در مقابل دمای بالا ممکنست اثرات بالقوه آنها را بر عملکرد مغز کم کند.
منبع: كمیاب آنلاین
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب