داغ ترینها: ....
رویدادهای نجومی هفته پایانی آذرماه ۹۹؛

هم نشینی مشتری و كیوان در طولانی ترین شب سال ۹۹

هم نشینی مشتری و كیوان در طولانی ترین شب سال ۹۹

به گزارش کمیاب آنلاین هم نشینی سیاره ماه و ناهید، قرار گرفتن ماه در حضیض زمینی، خورشید گرفتگی کلی، ملاقات سیاره های مشتری و کیوان با ماه، انقلاب زمستانی و هم نشینی به شدت نزدیک سیاره های مشتری و کیوان همچون پدیده های نجومی هفته پایانی آذر ماه ۹۹ هستند.


مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۰ دقیقه صبح یکشنبه ۲۳ آذر سیاره ناهید تنها ۰.۸ درجه جنوب ماه خواهد بود؛ امکان رصد این پدیده بعد از ساعت حدود پنج صبح که سیاره ناهید از افق شرق طلوع می کند، وجود خواهد داشت.
«مسعود عتیقی» افزود: همینطور ۱۲ دقیقه صبح یکشنبه ۲۳ آذر، ماه در حضیض زمینی قرار گرفته و در کمترین فاصله با زمین ۳۶۱ هزار و ۷۷۷ کیلومتر فاصله خواهد داشت. ساعت ۴: ۳۰ دقیقه صبح دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹، بارش شهابی «جوزایی» و یا همان «دو پیکری»، بدون حضور نور مزاحم ماه به اوج می رسد و پیشبینی می شود که تا ۱۲۰ شهاب در ساعت در این بارش شهابی در یک آسمان عاری از ابر و غبار و به دور از آلودگی نوری مشاهده شود.
خورشیدگرفتگی کلی ۲۴ آذر در ایران قابل مشاهده نیست
وی اظهار داشت: ساعت ۱۴: ۳۳ دقیقه همین روز ماه به گره نزولی می رسد و پایین تر از مدار زمین برای دو هفته آینده قرار خواهد داشت. همینطور ساعت ۱۹: ۴۳ دقیقه دوشنبه ۲۴ آذرماه جاری زمان اوج خورشید گرفتگی کلی است که در کشور ما قابل مشاهده نیست و مسیر آن بعد از اقیانوس آرام، کشورهای شیلی و آرژانتین در آمریکای جنوبی است و سپس در اقیانوس اطلس تمام می شود. گرفت جزیی خورشید در این روز تا جنوب غربی آفریقا و کشور نامیبیا ادامه خواهد داشت.
عتیقی عنوان کرد: ساعت ۷: ۵۸ دقیقه بامداد پنجشنبه ۲۷ آذر، سیاره مشتری (برجیس) ۲.۹ درجه شمال ماه خواهد بود و در ساعت ۸: ۵۵ دقیقه بامداد همین روز سیاره حلقه بر گردن کیوان ۳.۱ درجه شمال هلال ماه قرار خواهد داشت که به علت وضعیت روز امکان رصد این پدیده وجود ندارد، اما در شامگاه پنجشنبه ۲۷ آذر فرصت بسیار خوبی برای رصد هم نشینی سیارات برجیس و کیوان است که در سمت راست کمان ابروی آسمانی قرار دارند.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اظهار داشت: ساعت ۶: ۳۰ دقیقه بامداد یکشنبه ۳۰ آذر، سیاره تیر در مقارنه خارجی قرار می گیرد؛ ساعت ۱۳: ۳۳ دقیقه دوشنبه اول دیماه ۹۹، لحظه انقلاب زمستانی و آغاز فصل زمستان در نیم کره شمالی زمین است و در این زمان تابستان در نیم کره جنوبی زمین شروع می شود.
وی تصریح کرد که بزرگترین رویداد نجومی سال ۹۹ در شب یلدای سال جاری قابل مشاهده است؛ هم نشینی به شدت نزدیک سیاره های مشتری (برجیس) و کیوان به نحوی که با چشم غیر مسلح قابل تفکیک از یکدیگر نیستند! این دو جرم در آسمان یلدای ۹۹ خودنمایی می کنند و برای مشاهده و عکاسی از آنها حتما باید از تلسکوپ و یا لنزهای تله قدرتمند بهره برد.


1399/09/21
12:47:03
3.3 / 5
1087
تگهای خبر: مشتری
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(1)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لینک دوستان كمیاب آنلاین