نخستین تلسكوپی كه زباله های فضایی چند میلیمتری را نشان میدهد
سازمان فضایی اروپا می خواهد تلسکوپی را برای نظارت بر زباله های فضایی چندمیلی متری به مدار زمین ارسال نماید.
به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اینترنتی اسپیس، زباله های فضایی کوچک با تلسکوپ های زمینی قابل تشخیص نیستند اما اگر به یک فضاپیما برخورد کنند می توانند اثرات مخربی بر جای گذارند.
در صورتی که بودجه این تلسکوپ در شورای کشورهای عضو سازمان فضایی اروپا در سال ۲۰۲۲ تایید گردد، این سازمان امیدوار است که این ماهواره را که نخستین تلسکوپ از نوع خود است در سال ۲۰۲۵ در مدار زمین قرار دهد.
تیم فلورر رئیس دفتر زباله های فضایی در سازمان فضایی اروپا می گوید: این فضاپیما یک تلسکوپ نوری به عرض ۲۰ سانتی متر را به مداری در ارتفاع ۶۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتری از سطح زمین خواهد برد.
وی اضافه کرد: مدلهای به دست آمده از کامپیوتر های سازمان فضایی اروپا و ناسا نشان میدهد که تراکم زباله های کوچک فضایی در این مدار زیاد است.
وی افزود: این تلسکوپ، نور منعکس شده خورشید را از زباله های فضایی دریافت می کند. ناسا و سازمان فضایی اروپا هر کدام رویکردهای متفاوتی برای مدل سازی زباله های فضایی دارند.
محققان روی مدلهای به دست آمده برای قطعات بزرگ تر که توسط تلسکوپ های زمینی قابل مشاهده می باشد، توافق دارند اما در مورد قطعات کوچک تر، پیش بینی های این دو سازمان متفاوت می باشد.
در سال ۲۰۱۶ یک قطعه چندمیلی متری به صفحه خورشیدی ماهواره رصد کننده زمین سازمان فضایی اروپا به نام Copernicus Sentinel-۱A برخورد کرد و موجب کاهش ناگهانی تولید انرژی در آن شد.
این ماهواره توانست ماموریت خودرا ادامه دهد اما بگفته مقامات سازمان فضایی اروپا اگر این گلوله فضایی که با سرعت ۲۸ هزار کیلومتر بر ساعت در حرکت بود به بدنه فضاپیما برخورد می کرد، می توانست اثرات مخرب تری بر جای بگذارد.
بر اساس ارزیابی سازمان فضایی اروپا، حدود ۳۴ هزار قطعه زباله فضایی با اندازه بزرگ تر از ۱۰ سانتی متر در مدار زمین وجود دارد و اندازه حدود ۹۰۰ هزار زباله فضایی موجود در مدار زمین میان یک تا ۱۰ سانتی متر است و علاوه بر آن امکان وجود ۱۲۸ میلیون قطعه با اندازه بین یک میلی متر تا یک سانتی متر نیز وجود دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(1)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب